Οχι άλλη εκμετάλευση στην πλάτη του αγρότη δήλωσε ο κ. Κώστας Τζαβάρας στην Εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ"

Σάββατο, 14 Απριλίου 2007

Είναι ντροπή το νέο χαράτσι για τα ίδια δικαώματα -δεν θα αντιδράσει κανείς;.... Αστραψε και βροντηξε χθες ο υποψήφιος της Ν.Δ κ. Κώστας Τζαβάρας οποίος εξέφρασε και πάλι την έντονη αγανάκτηση του για το χαράτσι που υποχρεούνται να πληρώσουν οι αγρότες μας για να επανενεργοποιήσουν τα δικαιώματα τους.

Ο κ. Τζαβάρας μάλιστα σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνική δημοσιογραφική εκπομπή της ΕΡΑ Πύργου, ήταν καταπέλτης και δεν δίστασε να πει "πικρές αλήθειες" για όσους ευθύνονται και δεν αντιδρούν μπροστά σε αυτή την κατάσταση .Ο ίδιος φαίνεται να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να δείχνει αποφασισμένος να πιέσει ανεξαντλητα για να βρεθεί λύση και να σταματήσει το φαινόμενο νέας πληρωμής από τους αγρότες επιδιώκοντας πολιτική , αλλά αν χρειαστεί ακόμη και νομική παρέμβαση. Ο υποψήφιος βουλευτής δήλωσε ειδικότερα τα εξής: Δέχομαι συνεχώς τις τελευταίες ημέρες , τηλεφωνήματα αγανακτισμένων αγροτών που δεν αντέχουν την κοροϊδία και την αφάιμαξη που τους γίνεται με έναν τρόπο που κάποιοι τον λένε νομιμοφανή αλλά για μένα είναι πραγματικά ληστεία ......

Μέσω κάποιων τεχνασμάτων να αφαιρείται μέρος της ενίσχυσης που δικαιούνται να πάρουν , από τα κονδύλια της Ε.Ε . Είναι τρομερό και πλήτει τους αγρότες μας ενώ κανείς δεν τους έίχε πεί την προηγούμενη χρονιά , ότι θα τους ξαναπάρουν και τώρα χρήματα. Παράλληλα είναι γνωστή η απαγόρευση για κάθε είδους τέτοιες κτατήσεις στις συγκεκριμένες ενισχύσεις . Επίσης το πιο άδικο είναι να επιμένουν και να ζητούν κρατήσεις , σε εκείνες ειδικά τις περιπτώσεις που δεν έχει γίνει καμία απολύτως αλλαγή στοιχείων. ενώ είναι δεδομένο ότι δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη παροχή υπηρεσίας. Θα πρέπει σίγουρα να γίνουν παρεμβάσεις , αλλά εγώ θα επιμείνω ότι χρειάζεται και η επέμβαση του Εισαγγελέα. Και απορώ γιατί οι Εισαγγελείς στην Ηλεία και τη Μεσσηνία δεν ασχολούνται με αυτού του είδους τα ζητήματα που κατά κόρο στον τύπο γράφονται καθημερινά. Εκεί λοιπόν που υπάρχουν περιθώρια για άσκηση αυτεπαγγέλτως ποινικής δίωξης να επέμβαίνουν και να διατάζουν προκαταρκτικές εξετάσεις. Θυμάμαι δε, χαρακτηριστικά ΄οτι εδώ και καιρό, μετά από συνάντηση και συνεργασία που είχα με αγρότες της Ηλείας ,έχω κάνει συγκεκριμένη καταγγελία στον Εισαγγελέα και μέχρι στιγμής δεν έχει κινηθεί αυτή η ιστορία......Η Ευθύνη στην ΠΑΣΕΓΕΣ ..Το θέμα αυτό πρέπει να σημειώσω ότι δεν έχει καμία σχέση με την Κυβέρνηση όπως ορισμένοι θέλουν παρανοώντας κάποια πράγματα να υποστηρίζουν. Είναι θέμα που αφορά την ΠΑΣΕΓΕΣ και τις Ενώσεις .

Οσοι τονίζουν κάτι το αντίθετο ,παραπλανούν και προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες στον αγροτικό κόσμο .Να σημειωθεί ότι ο κ. Τζαβάρας ό οποίος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με μεγάλη μερίδα των αγροτών έχει ετοιμάσει αναλυτικά αναφορά- διαμαρτυρία προς τα αρμόδια όργανα ενώ ήδη ζήτησε χθές την επέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης , για να μπει "ένα τέλος στο χαρατσι" που υφίστανται σήμερα οι παραγωγοί μας. Ο ίδιος συνεχίζοντας για το ίδιο θέμα τόνισε ακόμη τα εξης: Αυτά που συμβαίνουν είνα απαράδεκτα και το περίεργο είναι ότι δεν ευαισθητοποιείται κανείς,Ο αγροτικός κόσμος είναι ανάστατος . Δεν μπορεί τα ελλείματα των Ενώσεων να χρηματοδοτούνται από αυτού του είδους τα χαράτσια.Θα πρέπει λοιπόν να λειτουργήσουν οι ισχύοντες νόμοι.Να ασκήσουν τις αρμοδιότητες τους εκείνοι που από το νόμο οφείλουν να πάρουν μέτρα και να προστατεύσουν τους πολίτες.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet