Κώστας Τζαβάρας: Η σύμβαση για την Ολυμπία Οδό αποτελεί νόμο του κράτους και πρέπει να εφαρμοστεί

Παρασκευή, 01 Απριλίου 2011

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που συμμετείχαν στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης από ολόκληρο το νομό Ηλείας , παραβρέθηκε ο Βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας ,που έγινε στον κόμβο Φιλοθέης στο Πύργο με αφορμή την εγκατάλειψη του σχεδιασμού ανασυγκρότησης που είχε προαναγγείλει ο Πρωθυπουργός για τη πολύπαθη Ηλεία .

Η έλλειψη εφαρμογής των προγραμματισθέντων έργων, η αμφισβητούμενη εξέλιξη  του αναπτυξιακού έργου της «Ολυμπίας οδού»  και γενικότερα ζητήματα αιχμής , το λιμάνι Κατακόλου ,το αεροδρόμιο Ανδραβίδας κ.α , που αγνοούν οι κυβερνώντες οδηγώντας  τη περιοχή σε απαξίωση και μαρασμό ,αποτέλεσαν το έναυσμα για κινητοποιήσεις από φορείς και κατοίκους.

Μιλώντας ο κ. Τζαβάρας σημείωσε  , ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να πάρει την υπόθεση της ανάπτυξης της Ηλείας στα χέρια της και υπενθύμισε ότι ο Πρωθυπουργός μπορεί να επισκέφθηκε την Ηλεία και να δεσμεύτηκε για ανάπτυξη πλην όμως τα έργα δεν προχωρούν και δεν μπορεί χωρίς αυτά να υπάρξει ανάπτυξη.

Συνεχίζοντας ο κ . Τζαβάρας  διερωτήθηκε  «Που είναι σήμερα ο λαός της Ηλείας; Μήπως το σοβαρότερο πρόβλημα του τόπου είναι ότι αποκόπηκε η πολιτική ηγεσία από την κοινωνία και το λαό;» ,  ενώ για την Ολυμπία οδό ο κ . Τζαβάρας επισήμανε, ότι   « δεν είναι υπόσχεση που ματαιώθηκε αλλά ένα έργο που ξεκίνησε με σύμβαση παραχώρησης ,  πέρασε από τη Βουλή των Ελλήνων και πλέον είναι νόμος του κράτους . Όποιος δεν προχωρά στην εκτέλεση και ολοκλήρωση του έργου δεν εφαρμόζει το νόμο. Η κυβέρνηση και το Δημόσιο πρέπει να ασκήσουν τα δικαιώματά τους»

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet