Κώστας Τζαβάρας ,να εμπεδωθεί το νέο πρόσωπο διαφάνειας της Siemens

Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2010

  Νομικές διεξόδους αναζητεί η εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Siemens προκειμένου να ασκηθεί πίεση στη μητρική γερμανική εταιρεία ώστε να συνεργαστεί με την ελληνική πλευρά στην κατεύθυνση της υπόδειξης των πολιτικών προσώπων που διαχρονικά χρηματίστηκαν από την εταιρεία.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, όπου έγινε μία αποτίμηση του πρώτου ταξιδιού του κλιμακίου των βουλευτών στο Μόναχο, «έπεσαν» διάφορες προτάσεις στο τραπέζι, όπως η ενεργοποίηση της Eurojust προς την κατεύθυνση της θεμελίωσης του χαρακτήρα του αδικήματος ως διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος.

Ο Κώστας Τζαβάρας  εξέφρασε την πεποίθησή του ότι υπήρξε προσυνεννοημένη γραμμή των μαρτύρων και των στελεχών της Siemens να ανακληθούν όλες οι ως τώρα ομολογίες τους, προκειμένου να εμπεδωθεί το «νέο πρόσωπο διαφάνειας της Siemens».

Ειδικά για τον Χριστοφοράκο που δεν απάντησε σχεδόν σε καμία ερώτηση, είπε ότι η στάση του ήταν προκλητική και προσβλητική έναντι των βουλευτών. Θέση του ειναι, ότι πρέπει η κυβέρνηση με όλο το νομικό, πολιτικό και διπλωματικό οπλοστάσιο που διαθέτει να πιέσει τη γερμανική πλευρά να συνεργαστεί θετικά.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet