Κώστας Τζαβάρας: Με τιμήσατε και αυτό εγώ δεν το ξεχνώ!...ανέφερε σε εκδήλωση στην Ανδραβίδα

Κυριακή, 08 Μαρτίου 2009

Πριν ενάμιση χρόνο, μου δώσατε τη δυνατότητα να σας αντιπροσωπεύσω στη Βουλή των Ελλήνων. Για μένα είναι η πιο σημαντική στιγμή της ζωής μου!... Αυτό δεν το ξεχνώ και σας υπόσχομαι ότι πάντα θα είμαι στο πλευρό σας…» Ό,τι έκανα στο δρόμο της μέχρι σήμερα πορείας μου στην κοινωνία φωτίστηκε πραγματικά με ένα καινούριο νόημα μέσα από την εμπιστοσύνη που μου δώσατε

Εδώ ανδρώθηκα … εδώ αγωνίστηκα…

. . Πάντα θα προσπαθώ ασυμβίβαστα να είμαι δίπλα σας. Πάντα θα προσπαθώ με προθυμία και στο μέτρο των μικρών δυνατοτήτων και δυνάμεων μου να δείχνω ότι είμαι χρήσιμος σε αυτό τον τόπο τον οποίο δεν εγκατέλειψα ποτέ. Από τότε που γεννήθηκα μέχρι σήμερα είμαι εδώ. Εδώ ανδρώθηκα επαγγελματικά, εδώ αγωνίστηκα καθημερινά για να κερδίσω την εμπιστοσύνη σας.

Με τα παραπάνω συγκινητικά, άμεσα και ανθρώπινα λόγια ο βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας ανταπέδωσε στην αγάπη και την εκτίμηση που του έδειξαν «πλουσιοπάροχα» οι φίλοι της Ν.Δ. από τον Ηλειακό κάμπο σε μια εντυπωσιακή και αυθόρμητη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν προς τιμή του το βράδυ του περ. Σαββάτου στο κέντρο «ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ» της Ανδραβίδας.

Ηταν συγκέντρωση μέσα από την οποία εκδήλωσαν τη στήριξή τους προς το πρόσωπο του φίλου τους βουλευτή αλλά και μια ενέργεια από τους ίδιους για να εκφράσουν την έγκρισή τους στο πλούσιο κοινοβουλευτικό του έργο και στη δυναμική πολιτική του δραστηριότητα.

Ο κ. Τζαβαρας ξεκινώντας την ομιλία του, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Φίλες και φίλοι απόψε πραγματικά ο Ηλειακός κάμπος μου επεφύλαξε μία υποδοχή που όχι μόνο με συγκινεί και φθάνει αυτή η συγκίνηση στα βάθη της ψυχής μου αλλά ταυτόχρονα με κάνει να νιώθω ένα δέος απέναντι σε αυτό το λαό της Ηλείας.»

Ακολούθως, αναπτύσσοντας το επετειακό θέμα για τη συμπλήρωση πέντε χρόνων διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ. άσκησε έντονη κριτική απέναντι στην αντιπολίτευση και τόνισε βασικά σημεία που έγιναν παρεμβάσεις ουσίας και ανάπτυξης για τον τόπο. Ειδικότερα είπε:

«Θα μείνουν στο περιθώριο...»

Όσο και να παλεύουν να σκιάσουν την καθαρότητα των θέσεών μας και την αγνότητα των προθέσεών μας δεν θα πετύχουν τίποτα, θα μείνουν εκεί, στο περιθώριο, στη γωνία της ιστορίας, απλοί θεατές. Παρ’ όλο που καθημερινά πληθαίνουν εκείνοι οι κεκράχτες, αυτοί οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι, αυτοί οι θαυματοποιοί της τηλεόρασης που δεν βρίσκουν να πουν τίποτα άλλο παρά ότι ο λαός έχει καθημερινά ανάγκη για εκλογές.

Κανείς δεν βρήκε να πει ότι μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια έγιναν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για μία καινούρια ζωή, για μια καινούρια εποχή στην παιδεία και στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, στο κοινωνικό κράτος, στην ενέργεια και στην απασχόληση σε όλους τους τομείς που έχουν σχέση με τις πιο δημιουργικές και τις πιο γόνιμες διαδικασίες μέσα από τις οποίες παράγεται ένα σύγχρονο κράτος.

Εκπαίδευση και πολιτισμός
Η μεγαλύτερη δέσμευση του Καραμανλή είναι η εκπαίδευση και ο πολιτισμός και πέτυχε και στα δύο. Βέβαια υπάρχουν ακόμα βήματα να γίνουν. Ποιος μπορεί να αρνηθεί πόσο ανατρεπτική ήταν η μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση που κατάργησε το νόμο του 1982.

Αυτόν τον αναχρονιστικό νάρθηκα που είχε καταδικάσει τα πανεπιστήμια σε μία μεσαιωνική
λειτουργία σε ένα τρόπο που στην Ευρώπη όμοιός του δεν υπήρξε και ούτε πρόκειται να υπάρξει.

Γραφείο ΕΛΓΑ στην Ηλεία


Ο ΕΛΓΑ πράγματι ανταποκρίθηκε περισσότερο από ποτέ στα αιτήματά μας για αποζημιώσεις, το ίδιο και τα ΠΣΕΑ. Όμως εγώ θα επιμένω να διεκδικώ για τον κάμπο της Ηλείας την ίδρυση γραφείου ΕΛΓΑ. Να έχουμε επιτέλους απεξάρτηση από την γραφειοκρατία της Πάτρας.

 Και θέλω πάνω σε αυτό το θέμα να οργανώσουμε μία συγκροτημένη διεκδίκηση με επιχειρήματα και να πείσουμε ακόμα και το νέο Υπουργό που είναι ένας πραγματικός ευπατρίδης της πολιτικής, ότι η Ηλεία, ο Κάμπος που είναι ο μεγαλύτερος της Πελοποννήσου θα πρέπει να διαθέτει μία ξεχωριστή υπηρεσία του ΕΛΓΑ και αυτό είναι εφικτό.

 

 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet