Να μπει φραγμός στην εκμετάλευση των κτηνοτρόφων ζήτησε ο Κώστας Τζαβάρας . εφημερίδα ¨ΠΑΤΡΙΣ

Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2007

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ
Ανάγκη να ληφθούν μέτρα καταπολέμησης του "καρτέλ" γαλακτοβιομηχάνων
Τον έντονο προβληματισμό του για τις πιέσεις, τους εκβιασμούς και γενικότερα την απαράδεκτη συμπεριφορά εκπροσώπων των βιομηχανιών απέναντι στους κτηνοτρόφους μας, εξέφρασε για άλλη μια φορά ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κώστας Τζαβάρας.

Όπως είπε, είναι ένα γεγονός που θα πρέπει να καταπολεμηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά αφού η σημερινή κατάσταση επί της ουσίας "στραγγαλίζει" την τάξη των κτηνοτρόφων, συρρικνώνοντας αισθητά το εισόδημα τους και προκαλεί την τοπική μας κοινωνία, μέλη της οποίας είναι χιλιάδες κτηνοτρόφοι του νομού μας...

Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας οι επιτήδειοι του συγκεκριμένου τομέα εξακολουθούν να κάνουν απίστευτους εκβιασμούς, βρίσκουν πάντα διάφορα τεχνητά προβλήματα και αιτιάσεις και κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να ρίχνουν τιμές και να αγοράζουν έτσι πολύ φθηνά το γάλα από τους κτηνοτρόφους.
Πρόκειται πράγματι για "καρτέλ" γαλακτοβιομηχάνων που έχει ήδη δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην αγοραπωλησία του γάλακτος και οδηγεί τους κτηνοτρόφους σε αδιέξοδο...
Ασφαλώς και χρειάζεται παρέμβαση την οποία οφείλει να κάνει η πολιτεία μέσω των αρμοδίων κυρίως ελεγκτικών της οργάνων αλλά και με τη λήψη μέτρων που τυπικά και ουσιαστικά θα βάλουν φραγμούς σε οποιονδήποτε εκβιασμό.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΑΣ
Στο μεταξύ, ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρθηκε ιδιαιτέρως και στην ανάγκη δημιουργίας Ομάδας Παραγωγών Γάλακτος, προτρέποντας τους κτηνοτρόφους να προχωρήσουν στη σύσταση της και να αντιμετωπίσουν πιο μαζικά και πολύ πιο οργανωμένα το "καρτέλ" των γαλακτοβιομηχάνων.
Εκτιμώ -δήλωσε- ότι έτσι θα γίνονται καλύτερες και δημόσιες διαπραγματεύσεις σε σχέση με την τιμή, ενώ οι κτηνοτρόφοι μας θα μπορέσουν να διαχειριστούν ως ένα βαθμό την κατάσταση για το γάλα και θα προστατεύσουν και οι ίδιοι μέσα από τη δική τους οργάνωση το μικρό σήμερα δυστυχώς εισόδημα τους.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet