Ο υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ Κώστας Τζαβάρας εκφράζει την ανησυχία του για το περιβάλλον "ΠΑΤΡΙΣ"

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2007

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΛΜΗΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

τα μεγάλα περιβαλοντικά ζητήματα του τόπου οξυμένα και άλυτα μέχρι σήμερα σχεδόν στο σύνολο τους, εξακολουθούν να είναι «το αγκάθι» σε μια προσπάθεια βελτίωσης και αποκατάστασης που πρέπει να έχει το ανάλογο αποτέλεσμα.
Με τη δρομολόγηση ωστόσο της επίλυσης του κορυφαίου προβλήματος στον ίδιο τομέα με τη διαχείριση απορριμμάτων, είναι ευκαιρία για λύσεις παράπλευρων και παρόμοιων προβλημάτων που «πληγώνουν» σήμερα την Ηλεία και την θέτουν μεταξύ των πρώτων Νομών στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κώστας Τζαβάρας με τις ανωτέρω δηλώσεις, συμμερίζεται την ανησυχία που επικρατεί σχετικώς με την μόλυνση του περιβάλλοντος, αναφέρει ότι απαιτείται μείζων προβληματισμός και ταυτοχρόνως εκφράζει την απογοήτευση του καθώς δεν έχει ακόμη επιτευχθεί η τακτοποίηση του θέματος αποκατάστασης ανεξέλεγκτων και ιδιαιτέρως επικινδύνων χωματερών.

Βάσει της έρευνας και των στατιστικών στοιχείων της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας η Ηλεία εμφανίζεται να έχει τις μισές και πλέον χωματερές από το σύνολο τέτοιων εκτάσεων που υπάρχουν και στους τρεις Νομούς της. Το γεγονός εξάλλου ότι για ελάχιστες από αυτές έχει προχωρήσει η διαδικασία κάλυψης και διευθέτησης τους κάνει την κατάσταση πιο δύσκολη στην αντιμετώπιση του γενικότερου προβλήματος

Αναμφιβόλως η εικόνα αυτή, δεν είναι ό,τι καλύτερο για τον τόπο μας. Αν επιπροσθέτως συνδυαστεί με την σοβαρή ρύπανση των ποταμών και ορισμένων θαλασσίων περιοχών μας, τότε τα πράγματα γίνονται χειρότερα.
Η επιδιωκόμενη τουριστική ανάπτυξη, προϋποθέτει καθαρό περιβάλλον και προς αυτή την κατεύθυνση οι προειδοποιήσεις της Πολιτείας και η απειλή τσουχτερών πρόστιμων δεν αρκούν.
Οφείλουμε για το καλό της Ηλείας μας - τονίζει ο κ. Τζαβάρας - να αντιδράσουμε και να βρεθούμε σε εγρήγορση. Η πρωτοβουλία διαχείρισης των απορριμμάτων μας δίνει τη δυνατότητα αρκεί να υπάρξει και ο συντονισμός μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών.

Πιστεύω, είπε ο υποψήφιος βουλευτής ότι οι φορείς της Αυτοδιοίκησης επιθυμούν να κλείσει κάθε «πληγή» χωματερής.
Η συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος, το ΥΠΕΧΩΔΕ το Υπ. Εσωτερικών ή οποιονδήποτε εμπλεκόμενο παράγοντα θεωρείται δεδομένη, αν και εφόσον αποφασίσουμε όλοι να κάνουμε τολμηρά βήματα προφυλάσσοντας τη δημόσια υγεία και το μέλλον των παιδιών μας...

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet