Κώστας Τζαβάρας:Να εφαρμοστούν οι νόμοι για την προστασία της παραγωγής της πατάτας

Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2008

Οι νόμοι σε σχέση με την εμπορία και την διακίνηση της πατάτας θα πρέπει να εφαρμοστούν και τα συσκευαστήρια για το προϊόν οφείλουν να συμμορφωθούν στα νέα δεδομένα που έχει προσδιορίσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με στόχο την προστασία καλλιεργητών και φυσικά καταναλωτών.

Αυτό τόνισε χθες ερωτηθείς σχετικώς ο βουλευτής Ηλείας κ. Κώστας Τζαβάρας , ο οποίος πρόσθεσε ότι όποιες πιέσεις και αν ασκούνται σήμερα, θα λει- τουργήσουν εις βάρος των παραγωγών στο τέλος, που δικαίως έχουν ζητήσει την παρέμβαση της Πολιτείας για μια σειρά μέτρων και την οποία ήδη έχουν.

Ο κ. Τζαβάρας σημείωσε ότι είναι σημαντικό να μην νοθεύεται το ντόπιο προϊόν μας με ξένη εισαγόμενη και με ανεξέλεγκτο τρόπο πατάτα και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει και οι παραγωγοί να εμμείνουν ώστε η οποαδήποτε διαδικασία τέτοιου χαρακτήρα να μην τους πλήξει περαιτέρω οικο νομικά.

Ζωοτροφές στο Τραγανό

Στο μεταξύ με αφορμή τις νέες διαμαρτυρίες από την περιοχή του πυρόπληκτου Τραγανού για την προμήθεια ζωοτροφών ο κ. Τζαβάρας , δηλώνει ότι είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση των κτηνοτρόφων αφού είναι αναγκαία άμεσα η χορήγησή τους. Για τον λόγο αυτό το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει να παρέμβει μεριμνώντας για την αποστολή επαρκούς ποσότητας ζωοτροφών ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα οι κτηνοτρόφοι με την επιβίωση των ζώων τους τουλάχιστον κατά τη χειμερινή περίοδο.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet