Κώστας Τζαβάρας:Καμία παραβίαση Αχαιών σε Στροφυλιά και Σαμαρέϊκα

Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2008

Την ανάγκη προστασίας του δάσους Στροφυλιάς επισήμανε με χθεσινές του δηλώσεις ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. κ. Κώστας Τζαβάρας, μετά και το τελευταίο φαινόμενο της πυρκαγιάς και το αποτέλεσμα της καμένης έκτασής του.

Ο κ. Τζαβάρας τόνισε παράλληλα, ότι θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψιν οι αιτιάσεις και οι διαμαρτυρίες των τοπικών φορέων που ζητούν μεγάλη προσοχή και βοήθεια και η οποία φαίνεται ότι δεν υπήρξε στον απαιτούμενο βαθμό κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Το δάσος Στροφυλιάς – συνέχισε ο κ. Τζαβάρας – μαζί με τη λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου είναι ό,τι πιο όμορφο έχει να παρουσιάσει η περιοχή της Βουπρασίας και των Λεχαινών, αποτελεί ένα από τα καλύτερα και πιο σημαντικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και δικαίως χαρακτηρίστηκε προσφάτως ως εθνικό πάρκο.

Τέτοιας ανάλογης σημασίας λοιπόν θα πρέπει να είναι και η προστασία του με κάθε είδους παρέμβαση που μπορεί να κάνει η Πολιτεία ώστε να μείνει μακριά από πυρκαγιές , σκουπιδότοπους, αλόγιστες χρήσεις εντός του οικοσυστήματος και άλλα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη συνολική του εικόνα και εντέλει να το καταστρέψουν.

Απαράδεκτη η Ν.Α Αχαΐας

Στο μεταξύ για τα όσα συνέβησαν στα Σαμαρέϊκα της Βουπρασίας ο βουλευτής της Ν.Δ κατήγγειλε χθες τις ενέργειες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας και χαρακτήρισε ακραία και απαράδεκτη την πρωτοβουλία της να στείλει συνεργεία της Τοπογραφικής της υπηρεσίας και να οριοθετήσει στην περιοχή τα σύνορα μεταξύ Ηλείας –Αχαΐας καταλαμβάνοντας έτσι μεγάλες εκτάσεις στην περιοχή της Στροφυλιάς οι οποίες και στο παρελθόν έχει αποδειχθεί ότι ανήκουν στο Νομό μας.

 Ο κ. Τζαβάρας επισήμανε ότι το θέμα αυτό θα πρέπει να λήξει οριστικά και αμετάκλητα και να μην παρατηρηθούν άλλες τέτοιες εικόνες που εκτός των άλλων προκαλούν προβλήματα στους δυο Νομούς αλλά και στους Ηλείους κατοίκους των Σαμαρέικων.

Εξάλλου ο ίδιος θα θέσει και πάλι το ζήτημα στον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος προκειμένου να αναληφθεί πρωτοβουλία μέσα στα νόμιμα πλαίσια και να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Πρόσθεσε δε ότι, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επιτραπεί παραβίαση στις εκτάσεις της Ηλείας πολύ περισσότερο δε όταν σε αυτές ζουν και δραστηριοποιούνται κάτοικοι του Νομού που επιπροσθέτως προστατεύουν το περιβάλλον

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet