Κώστας Τζαβάρας: Συντόμως η ανακοίνωση για το Σχέδιο Ανασυγκρότησης της Ηλείας

Σάββατο, 01 Νοεμβρίου 2008

Πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί το Ειδικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης για την Ηλεία. Αυτό τόνισε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο βουλευτής κ. Κώστας Τζαβάρας αναφέροντας μάλιστα ότι έγινε εκτάκτως συνάν- τηση στη Βουλή μεταξύ του υπ. Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη και των τεσσάρων κοινοβουλευτικών της Ν.Δ. στο νομό.

Ο κ. Τζαβάρας απάντησε και σε άλλες ερωτήσεις ως εξής: Υπάρχει πράγματι μία εκκρεμότητα την οποία και αναγνωρίζω. Είναι η εκκρεμότητα, της κατάρτισης του Ειδικού Αναπτυξιακού Σχεδίου, το οποίο έχει πει ο Πρωθυπουργός στην Αρχ. Ολυμπία και το οποίο ήδη είχε υποσχεθεί ο κ. Σουφλιάς, όταν συζητούσαμε στη Βουλή το Γενικό Χωροταξικό Σχέδιο της χώρας.

Έτσι λοιπόν σήμερα οι τέσσερις βουλευτές της Ν.Δ. είχαμε την ευκαιρία στο περιθώριο της προ Η.Δ. συζήτησης στη Βουλή για την οικονομία, να έρθουμε σε επαφή με τον υπ. Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι ήδη αυτή η διαδικασία της κατάρτισης του Σχεδίου τελειώνει. Είναι θέμα ημε-
ρών για να ανακοινωθεί.

“Σε ανοιχτό διάλογο…”

Ο στόχος μας είναι, ξεκινώντας από τις διαπιστώσεις των τελευταίων δημοσκοπήσεων, από τα ποιοτικά τους στοιχεία, να μπορούμε κάθε φορά, να χαράζουμε τέτοια ρότα, στο σκάφος της διακυβέρνησης της χώρας, ώστε να είμαστε πάντα, σε ανοιχτό διάλογο με το λαό και να έχουμε την ικανοποίηση ότι ο κόσμος μας εμπιστεύεται.

Γιατί αυτό το 2 ή 1,5% που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις υπέρ του ΠΑΣΟΚ, φανερώνει ότι σε κάποιους συγκεκριμένους τομείς της πολιτικής της κυβέρνησης, ή σε κάποια ζητήματα, οι χειρισμοί δεν ήταν εύστοχοι, αλλά αυτό πράγματι το προσλαμβάνουμε με την υπευθυνότητα και σοβαρότητα που χρειάζεται.

Η Εξεταστική Επιτροπή

Είναι για μένα μεγάλη τιμή η επιλογή στην Εξεταστική για το Βατοπέδι και μάλιστα για ένα βουλευτή που δεν έχει συμπληρώσει καλά καλά ένα χρόνο παρουσίας μέσα στη Βουλή και γι’αυτό θα προσπαθήσω για την καλύτερη δυνατή προσπάθεια στις διαδικασίες της Εξεταστικής.

Η εντολή εξάλλου είναι ρητή και κατηγορηματική! Εντός 45 ημερών θα έχουμε ολοκληρώσει και το πόρισμα. Ήδη καλέσαμε σήμερα (σ.σ. χθες) 26 μάρτυρες (!) για την επόμενη εβδομάδα, μόνο…

 Φαντάζεσθε λοιπόν πόση δουλειά θα πρέπει να γίνει. Η Επιτροπή, θα συνεδριάζει δύο φορές την ημέρα, μία πρωινή και μία απογευματινή, με πέντε ώρες διάρκεια η καθε μία

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet