Κώστας Τζαβάρας: Ζήτησε επίσπευση διαδικασιών για να λειτουργήσει το Μουσείο του Πύργου

Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2008

Την επίσπευση διαδικασιών για να λειτουργήσει κανονικά το Μουσείο του Π ύ ρ γ ο υ (πρώην Δημοτική Αγορά) ζήτησε χθες σε επικοινωνία που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Δραβιλα, ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. κ. Κώστας Τζαβάρας.

Παράλληλα, στις αρχές της εβδομάδας θα συναντηθεί και με τον ίδιο τον υπουργό κ. Μιχάλη Λιάπη, προκειμένου να του θέσει αναλυτικότερα το ζήτημα που θεωρείται και είναι σημαντικό κυρίως από τουριστικής πλευράς στον Πύργο.

Όπως τόνισε ο κ. Τζαβάρας, ήδη έχει υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία για την οργανωμένη, στελεχωμένη και πλήρη λειτουργία του Μουσείου που εκτιμάται ότι θα είναι από τα πιο σύγχρονα και τα καλύτερα Μουσεία στην Ελλάδα.

Είμαι βέβαιος, ανέφερε ο κ. Τζαβάρας βουλευτής ότι θα αποτελέσει σημείο πολιτιστικής αναφοράς και πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών δίνοντας έτσι ώθηση σημαντική στην τοπική μας οικονομία.

Είναι ανάγκη εξάλλου –πρόσθεσε- να διερευνηθούν και όλες οι περιπτώσεις που θα αναδείξουν το χώρο, αφού θα εκτίθενται πολλά και σπουδαία αρχαία έργα, κάτι που έχει επιμεληθεί με προσοχή και επιστημονική αρτιότητα, η αρχαιολόγος μας στη Ζ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων κα Ολυμπία Βικάτου.

Είναι επίσης σημαντικό να εξετασθεί και η περίπτωση προσέλκυσης των αναρίθμητων επισκεπτών που μέσω Κατακόλου έρχονται στην Ηλεία και οι οποίοι θα πρέπει για κάποιο χρονικό διάστημα να παραμέ-νουν στον Πύργο και να επισκέπτονται το Μουσείο.

Να σημειωθεί ότι ήδη ο κ. Τζαβάρας έλαβε τη διαβεβαίωση από το Γενικό Γραμματέα του ΥΠΠΟ για την εξασφάλιση πιστώσεων που θα διευκολύνουν στην πρόσληψη προσωπικού και στις υπόλοιπες λειτουργικές ανάγκες του Μουσείου

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet