Κώστας Τζαβάρας: Σημαντική η απόφαση για το εθνικό πάρκο Κοτυχίου

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008

Ως μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις των τελευταίων ετών, που έχουν σχέση με την περιοχή μας, χαρακτήρισε την κοινή υπουργική απόφαση που μετατρέπει το οικοσύστημα Κοτυχίου –Στροφυλιάς σε ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. κ. Κώστας Τζαβάρας.

Περιβαλλοντική ανάπτυξη και αποτελεσματική προστασία

Πρόκειται για χαρακτηρισμό που μπορεί να αποτελέσει την απαρχή μιας μεγάλης οικονομικής, τουριστικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης ενώ θα συμβάλλει κυρίαρχα στην προστασία μιας τεράστιας και πανέμορφης έκτασης η οποία περιλαμβάνει θαλάσσιες και υδάτινες περιοχές, χερσαίες ζώνες και φυσικά ένα εξαιρετικό δάσος.

Συνεχίζοντας ο κ.Τζαβάρας τόνισε ότι το Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου –Στροφυλιάς θα αποτελεί έναν συνολικό βιότοπο διεθνούς σημασίας και ενδιαφέροντος όπου όπως συμβαίνει και τώρα ενδημούν και αναπαράγονται πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας. Το Εθνικό Πάρκο, παράλληλα θα συμβάλλει στη διατήρηση και διαχείριση του τοπίου, όπως και στην προώθηση δραστηριοτήτων που θα αναδεικνύουν την σημασία του.

Ο κ. Τζαβάρας ανέφερε την ικανοποίησή του αφού μετά από μια σειρά διαδικασιών και διαβουλεύσεων υπάρχουν θετικές εξελίξεις για την περιοχή ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση στηρίζεται σε ειδική περιβαλλοντική μελέτη που εκπονήθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Συμπλήρωσε εξάλλου ο κ. Τζαβάρας  ότι επιδιώκεται η αποτελεσματικότερη προστασία του δάσους και της λιμνοθάλασσας με τρεις διαφορετικές κύριες ζώνες αλλά και επιμέρους τμήματα όπου ορίζονται ρητά οι επιτρεπόμενες χρήσεις.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet