Κώστας Τζαβάρας: Ευκαιρία για τον Καϊάφα και την ανάπτυξη της Ηλείας

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2008

Σημαντικές χαρακτήρισε τις δράσεις και τις παρεμβάσεις που ετοιμάζει για την περιοχή του Καϊάφα, το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κώστας Τζαβάρας.

Ειδικότερα ο κ. Τζαβάρας αναφερόμενος στο πρόγραμμα το οποίο παρουσιάστηκε ήδη χθες τόνισε ότι, το οικοσύστημα του πανέμορφου ΚαΪάφα, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία για την Πολιτεία και οι πιλοτικές εφαρμογές που αναμένεται να ακολουθήσουν με διάφορες μορφές τουριστικής ανάπτυξης θα προσδώσουν ώθηση ανάδειξης για ένα τόπο ο οποίος εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από τις πυρκαγιές.

Μίλησε επίσης για τον πράσινο τουρισμό και τον ναυταθλητισμό από την εξέλιξη των οποίων μπορούν να γίνουν σημαντικά πράγματα στον Καϊάφα και να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα για ολόκληρο το νομό.

Ελπίζω, κατέληξε ο κ. Τζαβάρας, τόσο το υπουργείο Τουρισμού όσο και η εταιρία Τουριστικών Ακινήτων που αναλαμβάνει καθοριστικές πρωτοβουλίες να προχωρήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται στην υλοποίηση του σχεδίου τους...

Τα προβλήματα των κτηνοτρόφων

Οι οικονομικές ενισχύσεις (όπως π.χ. 50 ευρώ ανά αιγοπρόβατο), η μείωση ψαλίδας στη διαμόρφωση τιμών μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή, η επιδότηση για αγορά ζωοτροφών και η κατάργηση φόρου ακίνητης περιουσίας, είναι ορισμένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον την Πολιτεία για τον κλάδο των κτηνοτρόφων μας.

Αυτό επισήμανε , ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. κ. Κώστας Τζαβάρας με αφορμή τα αιτήματα που κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί από τους κτηνοτρόφους και τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν πανελαδικώς με τη συμμετοχή και του νεοσύστατου αλλά ιδιαίτερα δραστήριου Κτηνοτροφικού Συλλόγου του Νομού μας.

Ήδη κάποια από τα προαναφερόμενα ζητήματα, εξετάζονται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα της κτηνοτροφίας, αλλά θα πρέπει να κάνει δραστικές παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της επίλυσής τους.

Πρόσθεσε ακόμη ο κ. Τζαβάρας ότι στη βάση αυτή θα πρέπει να εξετασθεί και το πλαφόν στον αριθμό ζωϊκού κεφαλαίου που σήμερα θεωρείται και είναι υψηλό για τις κτηνοτροφικές μας μονάδες, έτσι ώστε αυτές να μπορούν να ανταποκριθούν στις προϋποθέσεις των Σχεδίων Βελτίωσης.

 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet