Κώστας Τζαβάρας: Να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τις καταθέσεις πολιτών

Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008

Κατατίθεται σήμερα στη βουλή, η νομοθετική ρύθμιση, με την οποία προβλέπεται εγγύηση των καταθέσεων με όριο τα 100.000 ευρώ. Πρόκειται για εγγύηση που αφορά όλες τις Τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα και έχει σαν στόχο, να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τις καταθέσεις.

Τα ανωτέρω δήλωσε  ο βουλευτής Ηλείας κ. Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος εξέφρασε αισιοδοξία για την προστασία δανειοληπτών μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για μείωση των επιτοκίων κατά 0,50%. Είναι κάτι που θα γίνει κυρίως εμφανές στα στεγαστικά δάνεια, πολλά από τα οποία συνδέονται με το επιτόκιο της ΕΚΤ.

Αναφερόμενος εξάλλου ,και πάλι στο ζήτημα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και τις επιπτώσεις της στην Ελλάδα ο κ. Τζαβάρας μίλησε για ψύχραιμες και πολύ σοβαρές κινήσεις της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι οι πολίτες θα πρέπει να δείξουν εμπιστοσύνη σε αυτήν για τη διασφάλιση ενός σταθερού και ασφαλούς συστήματος που θα αντέξει μπροστά στις έντονες διεθνείς πιέσεις.

Εξάλλου, όπως συμπλήρωσε ο κ. Τζαβάρας ,μέχρι τώρα έχουν γίνει οι ανάλογες και σημαντικές παρεμβάσεις από το οικονομικό επιτελείο παρά τις δυσμενείς συνθήκες από την οικονομική διεθνή κρίση όπως είναι η διαμόρφωση αυξητικών τιμών σε πετρέλαιοτρόφιμα, η αναταραχή στις χρηματιστηριακές αγορές, τα φαινόμενα στασιμότητας κ.λ.π.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet