Κώστας Τζαβάρας :H καταβολή ενίσχυσης στους αγρότες νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο

Σάββατο, 04 Οκτωβρίου 2008

Την ικανοποίησή του εξέφρασε χθες ο βουλευτής Ηλείας κ. Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος ενημερώθηκε για την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες τουλάχιστον ένα και πλέον μήνα νωρίτερα από ότι αρχικώς είχε προβλεφθεί.

Ειδικότερα ο κ. Τζαβάρας τόνισε ότι, κινήθηκαν πολύ πιο γρήγορα από άλλες φορές οι διαδικασίες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και έτσι, μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών θα ετοιμασθούν οι σχετικές καταστάσεις για να μπουν εντός του Νοεμβρίου τα χρήματα, στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών μας.

Οπως πρόσθεσε, για το σημαντικό θέμα καταβολής της ενιαίας ενίσχυσης, η κυβέρνηση το αντιμετώπισε θετικά και υπεύθυνα και συντόμευσε τις διαδικασίες ώστε να μπορούν χιλιάδες παραγωγοί να πάρουν νωρίτερα την επιδότησή τους και να διευκολυνθούν ως προς τον συγκεκριμένο τομέα.

Η χάραξη στην Κυλλήνη

Στο μεταξύ μετά τις διαμαρτυρίες που ήδη διατυπώθηκαν και την ανησυχία των κατοίκων αλλά κυρίως των επαγγελματιών της περιοχής, ο κ. Τζαβάρας, σημείωσε ότι πιθανότατα θα πρέπει να επανεξετασθεί σε κεντρικό επίπεδο το θέμα της χάραξης του δρόμου Κυλλήνης – Εθνικής οδού.

 Οι κάτοικοι – όπως ανέφερε – κάνουν λόγο για κοινωνική, οικιστική και οικονομική επιβάρυνση που δεν θα πρέπει να αγνοηθεί από την Πολιτεία, ωστόσο πρόσθεσε η συγκεκριμένη οδός είναι από τις σημαντικότερες, θα λύσει μεγάλα και σοβαρά προβλήματα και η οποιαδήποτε καθυστέρηση στην κατασκευή της δεν θα μπορεί να δικαιολογηθεί στην περίπτωση ενός νέου ατυχήματος.

 Γι’ αυτό θα πρέπει να προχωρήσει με συνεξεταζόμενα ωστόσο τα στοιχεία και τις αιτιάσεις των κατοίκων ώστε να επιτευχθούν όπου είναι δυνατόν οι ανάλογες βελτιώσεις.

Θα ξεπεράσουμε την κρίση...

Χθες εξάλλου ο κ. Τζαβάρας μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση και στις παγκόσμιες εξελίξεις από αυτήν λέγοντας μεταξύ άλλων:

Αυτή η κυβέρνηση είχε και έχει ένα πολύ μεγάλο βάρος. Να κάνει, αυτό που λέμε, δημοσιονομική εξυγίανση. Και πραγματικά κατάφερε, να φθάσει τον πληθωρισμό στο 2,5%, αλλά δυστυχώς γεγονότα που έχουν να κάνουν με μια παγκόσμια οικονομική κρίση η οποία από το 1929 είχε να μας πλήξει σε τέτοια ένταση και σε τέτοιο μέγεθος, μας φέρνουν σε πολύ δυσχερή θέση και να μην μπορούμε να ικανοποιήσουμε αυτά που ενδεχομένως θα δικαιολογούνταν.

 Επίσης, παρόλο που μεγάλες χώρες στην Ευρώπη, όπως η Γαλλία και η Αγγλία σπεύδουν να πάρουν μέτρα, εμείς τουλάχιστον ακόμα, εδώ στη μικρή Ελλάδα δε χρειάστηκε να κάνουμε κάτι. Και ας ευχηθούμε πάντως ότι τα φαινόμενα, θα εξελιχθούν κατά τέτοιον τρόπο που δεν θα δεχθούμε μεγάλα πλήγματα από αυτή την κρίση. Και από εκεί και πέρα, πιστεύω, με ενότητα, ομόνοια θα μπορέσουμε να δώσουμε τις λύσεις και τις απαντήσεις γι’ αυτά που χρειάζεται ο τόπος...

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet