Κώστας Τζαβάρας : Οι αδικίες συνεχίζονται και εξοργίζουν τους πληγέντες

Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2008

Το φαινόμενο των αδικιών που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να χαρακτηριστούν και κραυγαλέες στο θέμα των εκτιμήσεων των ζημιών από τον ΕΛΓΑ δυστυχώς εξακολουθεί να υφίσταται, και τούτο παρά τα παράπονα, τις διαμαρτυρίες των πληγέντων αλλά και τις παρεμβάσεις που κατά καιρούς έχουν γίνει στον Ασφαλιστικό Οργανισμό.

Την ανωτέρω δήλωση, έκανε ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. κ. Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος έγινε και πάλι αποδέκτης νέων παραπόνων και χαρακτηριστικών παραδειγμάτων άνισης μεταχείρισης σε πληγέντες, πάνω σε ελέγχους που αφορούσαν είτε τις καλλιέργειες και τις αγροτικές περιουσίες, είτε αποθηκευμένα υλικά όπως το τριφύλλι, άλλες ζωοτροφές κ.λ.π.

Ο κ. Τζαβάρας ζητά για μία φορά ακόμη την επέμβαση του προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Κατσαρού, καλώντας τον, να επανεξετάσει όλες τις περιπτώσεις που έχουν καταγγελθεί, θεωρώντας το ζήτημα πολύ σοβαρό, εφόσον έχουν υποστεί τέτοιες αδικίες. Ο ίδιος πάντως σήμερα, θα επι-
σκεφθεί το Συνήγορο του Πολίτη, προκειμένου να του θέσει υπόψιν το πρόβλημα ζητώντας και τη δική του παρέμβαση με δεδομένο ότι ο κ. Καμίνης, θα επισκεφθεί το Νομό και επί τετραήμερο θα ακούσει και θα ενημερωθεί για αυτά όπως και για άλλα προβλήματα, στην πυρόπληκτη περιοχή.

Να δημοσιεύονται τα πορίσματα

Πέραν τούτου ο  κ. Τζαβάρας θέτει ζήτημα ανάρτησης κατά τόπους και δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων των εκτιμήσεων, διαδικασία που γινόταν και παλαιότερα έτσι ώστε να ενημερώνονται όλοι για τα πορίσματα και τις αποζημιώσεις και να επιτυγχάνεται έτσι ο «κοινωνικός έλεγχος». Είναι κάτι που θα λειτουργήσει θετικά για τη διεξαγωγή των εκτιμήσεων και θα σ υ μ β ά λ λ ε ι στην αποφυγή οποιασδ ή π ο τ ε άνισης μεταχείρισης.

Πάντως ο κ. Τζαβάρας σημείωσε, ότι αν συνεχισθεί να υπάρχει αυτή η εικόνα, θα προχωρήσει αν χρειαστεί και σε αναφορά προς το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ώστε να επιληφθεί της κατάστασης ως ένα τρόπο ακόμη αντιμετώπισης του προβλήματος, των σημερινών αδικιών.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet