Κώστας Τζαβάρας:Να μην εγκαταλειφθούν τα αντιπλημμυρικά έργα

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2008

Τη συνέχιση των αντιπλημμυρικών έργων που είχαν σταματήσει είτε λόγω του καλοκαιριού είτε από έλλειψη χρηματοδοτήσεων, ζητά αρμοδίως ο βουλευτής Ηλείας κ. Κώστας Τζαβάρας, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα, έχει άμεση σχέση με την προστασία των πυρόπληκτων περιοχών και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αγνοηθεί τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο...

 Ο κ. Τζαβάρας σημείωσε ότι στον τομέα αυτό η Πολιτεία και ειδικότερα η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος έδρασαν άμεσα την επόμενη μέρα των πυρκαγιών και κατάφεραν σε συνεργασία και με τη συμμετοχή των αυτοδιοικήσεων, να έχουν πολύ καλά αποτελέσματα. Το ίδιο όμως θα πρέπει να συμβεί και τώρα, με τον ανάλογο προγραμματισμό και τη διάθεση επαρκών πιστώσεων, για να προχωρήσουν τα αντιπλημμυρικά και ειδικότερα στον Αλφειό που εγκυμονεί και τους μεγαλύτερους κινδύνους.

Κάτι αντίστοιχο πιθανότατα, ίσως, είναι απαραίτητο να γίνει και με τα αντιδιαβρωτικά έργα, εκεί που τουλάχιστον έχουν παρατηρηθεί προβλήματα και ελλείψεις μετά το τεράστιο έργο που έγινε κατά την περσινή χρονιά.

Ο κ. Τζαβάρας είπε επιπροσθέτως ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία να προλάβουμε το χειμώνα και να μην εφησυχάσουμε. Το ενδεχόμενο των πλημμυρών είναι μεγάλο και αν δεν συνεχίσουμε με καθαρισμούς και διευθετήσεις ποταμών και χειμάρρων τα πράγματα θα είναι εξαιρετικώς δύσκολα για την ήδη ταλαιπωρημένη πυρόπληκτη περιοχή μας. Θα επιδιώξει πάντως για το θέμα αυτό, πολύ σύντομα, συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος Σπύρο Σπυρίδωνα ενώ ήδη έχει στείλει σχετική επιστολή στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet