Κώστας Τζαβάρας: Κοινωνία εμπιστοσύνης στην πυρόπληκτη περιοχή...

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008

Στην εποχή της διακινδύνευσης, ορθώνουμε ανάχωμα της κοινωνίας εμπιστοσύνης. Σε μια τέτοια κατεύθυνση δεν μας ταιριάζουν οι γκρίνιες και οι... πολιτικές μουρμούρες, αλλά η πεποίθηση ότι όλοι μαζί και αυτοί που πόνεσαν και εκείνοι που συμπάσχουν ακόμη κοντά τους μετά τις πυρκαγιές, μπορούμε, έχοντας αισιοδοξία στο αύριο, να αλλάξουμε τον τόπο μας και να κάνουμε την Ηλεία μας πιο όμορφη και περισσότερο δυναμική στα όσα έρχονται, στα όσα δικαιούται και αξίζει.

Αυτό δήλωσε ο βουλευτής Ηλείας κ. Κώστας Τζαβάρας σε μια νέα περιοδεία που πραγματοποίησε σε διάφορα δημοτικά διαμερίσματα των καμένων περιοχών, δίνοντας κουράγιο στους πληγέντες, καλώντας τους παράλληλα να εμπιστευτούν την Οργανωμένη   Πολιτεία αλλά και να πιστέψουν και οι ίδιοι στις δυνάμεις τους. Να προχωρήσουν μπροστά, να ανασυγκροτήσουν τις περιουσίες τους και να αποκτήσουν ελπίδα που θα μεταλαμπαδεύσουν στις επόμενες γενιές τους.

Ωστόσο ο κ. Τζαβάρας τόνισε ότι και οι υπόλοιποι, οι μη πληγέντες μπορούμε να βρεθούμε πιο κοντά στους πυρόπληκτους  και να συμβάλουμε έτσι στην ουσιαστική ψυχική ενδυνάμωσή τους. Εδώ σημαντικό ρόλο έχουν βεβαίως οι χιλιάδες ετεροδημότες μας, που πέρα από τις διακοπές του καλοκαιριού, θα ήταν θετικό και χρήσιμο, να επισκέπτονται πιο συχνά και να επικοινωνούν άμεσα με τους πυρόπληκτους στην καμένη Ηλεία. Να προσευχηθούμε στις εκκλησίες μαζί τους, να σεργιανίσουμε στα πανηγύρια τους, να πιούμε καφέ στα καφενεία τους, να τους αφήσουμε να μας μιλήσουν, για τον πόνο τους και τα όνειρά τους.

Ο κ. Τζαβάρας πολύ σύντομα θα ανοίξει νέο κύκλο επισκέψεων στις πυρόπληκτες περιοχές, με στόχο τον επαναπροσδιορισμό και την προώθηση των προβλημάτων που εξακολουθούν να απασχολούν και να δυσκολεύουν τη ζωή των πυροπαθών μας...

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet