Κώστας Τζαβάρας: Επίσκεψη στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδος

Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2008

Το νοσοκομείο της Αμαλιάδας επισκέφτηκε χθες το πρωί ο βουλευτής Κώστας Τζαβάρας προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος από την Διοίκηση και τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Στα τέλη του μήνα ο κ. Τζαβάρας θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο στον οποίο θα εκθέσει όλα τα προβλήματα των νοσοκομείων του νομού.

Πρώτος για τα προβλήματα και τις εκκρεμότητες του νοσοκομείου μίλησε ο Διοικητής του, Γεώργιος Βλάχος, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Ήδη αυτή τη στιγμή περιμένουμε να γίνει η προκήρυξη του έργου των χειρουργείων, υπάρχουν 2-3 προβλήματα στον μηχανολογικό εξοπλισμό αλλά πιστεύουμε ότι την άλλη εβδομάδα θα λυθούν και το έργο θα δημοπρατηθεί. Ένα έργο ζωής για το νοσοκομείο μας και την περιοχή μας.

Επίσης ζητάμε να μας δοθεί το επιπλέον ποσό που μας υποσχέθηκε ο υπουργός για τις υπερωρίες και τα νυχτερινά, καθώς και για τους γιατρούς μας ένα επιπλέον κονδύλι για εφημερίες και να μας δώσει όσους περισσότερους γιατρούς μπορεί από τους 10 που ζητήσαμε. Κατά τα άλλα το νοσοκομείο ανταποκρίνεται στα προβλήματα της περιοχής μας και τώρα που έχουμε αυξημένη ζήτηση λόγω των παραθεριστών το νοσοκομείο μας είναι εδώ, οι γιατροί και όλο το προσωπικό είναι στο πόστο τους και προσπαθούμε να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας».

Από την μεριά του, ο βουλευτής Κώστας Τζαβάρας είπε: «Με πολύ μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη ικανοποίηση ξαναέρχομαι σήμερα στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Προ μηνών είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον κ. Διοικητή και τους εκπροσώπους των εργαζομένων τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτό το πολύ μεγάλης σπουδαιότητας νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού μας.

Στα πλαίσια των καλοκαιρινών διακοπών είχα θέσει σαν στόχο της παρουσίας μου στο νομό και της δραστηριότητας μου την ενημέρωση πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία. Μέσα από αυτή τη διαδικασία της ενημέρωσης θέλω να σχηματίσω μια σφαιρική αντίληψη ώστε στις επόμενες μέρες να έχω μια συνάντηση με τον υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο του οποίο το ενδιαφέρον είναι πάρα πολύ έντονο και συνεχές.

 Σε αυτή τα συνάντηση θα μεταφέρω όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσηλευτικά μας ιδρύματα, βέβαια το καθένα, έχει τη δική του διαφορά, άρα και διαφορετική σπουδαιότητα στην κατανομή του έργου της παροχής νοσηλευτικών υπηρεσιών στο νομό ολόκληρο».

Στη συνέχεια το μέλος του Δ.Σ. του νοσοκομείου Αμαλιάδας Ρούλα Γκουβίτσα ανέφερε: «Είναι αλήθεια ότι νιώθουμε πολύ καιρό κοντά μας τώρα τον Κώστα Τζαβάρα. Είναι αρωγός στα προβλήματα του νοσοκομείου και βέβαια είμαστε σίγουροι ότι στις διεκδικήσεις μας στο μέλλον θα είναι πάντα κοντά μας και θα συνεισφέρει ώστε ουσιαστικά να επιλύονται τα όποια προβλήματα προκύπτουν».

Ακολούθως, το μέλος επίσης του Δ.Σ. του νοσοκομείου Κώστας Αναγνωστόπουλος επεσήμανε: «Όταν ένας βουλευτής ο οποίος έχει διαλέξει στην πορεία της ζωής του να πολιτευτεί με σεμνότητα και ταπεινότητα και να έχει σαν θέση προτεραιότητας βασικό στοιχείο την υγεία στο νομό Ηλείας πρέπει να τον επαινέσουμε και να πούμε ότι είναι άξιος συγχαρητηρίων».

Τέλος η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Ζωή Μποβολέτη είπε: «Θα’ θελα με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τον κ. Τζαβάρα που είναι πάλι κοντά μας για να ακούσει τα προβλήματά μας και να δώσει στον δυνατότερο βαθμό την φροντίδα και την μέριμνα που χρειάζεται στην επίλυση προβλημάτων είτε αφορούν το οικονομικό κομμάτι, είτε την έλλειψη προσωπικού είτε οτιδήποτε άλλο».

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet