Κώστας Τζαβάρας: Περιόδευσε στις καμένες περιοχές

Τρίτη, 05 Αυγούστου 2008

Τις καμένες περιοχές του δήμου Τραγανού και ειδικότερα το “Πηγάδι”, τη Σίμιζα και τα Μαστορέικα, περιόδευσε χθες ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας.

Ο κ. Τζαβάρας , ο οποίος συνοδευόταν από τον αντιδήμαρχο Τραγανού Σάκη Γεωργόπουλο και τον πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών Κώστα Κυπριώτη είδε τους πληγέντες κατοίκους και ενημερώθηκε για τα προβλήματα της “επόμενης μέρας” ενώ χαρακτήρισε τις ζημιές πάρα πολύ μεγάλες.

Η φωτιά –όπως ανέφερε ο κ. Τζαβάρας- κατέστρεψε σημαντικές εκτάσεις, κυρίως ελαιώνες και αμπέλια, ενώ σοβαρό πλήγμα έχουν δεχθεί αγροτικές εγκαταστάσεις, μηχανήματα και αγροεφόδια. Όλα αυτά επιφέρουν μια πολύ δύσκολη εικόνα για τους πληγέντες και τον αγώνα που πρέπει να κάνουν από εδώ και στο εξής για να επιβιώσουν.

Ιδιαίτερη μνεία εξάλλου έκανε ο βουλευτής στο θέμα της έλλειψης ζωοτροφών, που αποτελεί και ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα γι’αυτό και θα πρέπει με τη μορφή του κατεπείγοντος να βρει τη λύση του. Προς αυτή την κατεύθυνση μάλιστα, κινήθηκε και ο ίδιος ο κ. Τζαβάρας αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του προβλήματος.

Τόσο όμως για το ζήτημα των ζωοτροφών όσο και για την αποκατάσταση του φυτικού κεφαλαίου, η Πολιτεία θα πρέπει να μεριμνήσει υπεύθυνα και οργανωμένα και να δώσει λύσεις εκεί που απαιτούνται στον επιβαλλόμενο χρόνο. Να ακούσει εντέλει και να ικανοποιήσει τα αιτήματα, έτσι όπως αυτά έχουν διατυπωθεί μέσα από εκείνα που οι ίδιοι οι πυρόπληκτοι στο δήμο Τραγανού έχουν βιώσει.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet