Κώστας Τζαβάρας : Δεν στηρίζω την πολιτική μου παρουσία στην εύνοια κάποιων «παραγόντων».

Σάββατο, 26 Ιουλίου 2008

Καταπέλτης για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από τον Δντή του ΕΛΓΑ Πάτρας αλλά και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ εμφανίστηκε στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου στα μέσα ενημέρωσης ο βουλευτής της Ν.Δ Κώστας Τζαβάρας.

Ερώτημα «Αν και κατά πόσο ο νομός Ηλείας καλύπτεται όπως πρέπει από τον ΕΛΓΑ»

Ο κ. Τζαβάρας ανέφερε ότι  «Με παρρησία δημοσίως ζήτησα την ανασκευή συμπεριφορών που είχαν αποδέκτη το πρόσωπό μου από τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ στην Πάτρα, όταν επί ματαίω τον αναζητούσα διότι είχα αναφορές για άστοχες εκτιμήσεις από όργανα του ΕΛΓΑ από την Βάρδα, το Ρουπάκι, το Σώστι, το Τραγανό και την Ξυλοκέρα. Τον αναζήτησα στο γραφείο και στο κινητό του επί διήμερο για να πληροφορηθώ στο τέλος από υπάλληλο του ΕΛΓΑ ότι απουσίαζε» τόνισε και συνέχισε «η συμπεριφορά των υπαλλήλων δεν ήταν τιμητική στο πρόσωπό μου αλλά κυρίως στο αξίωμα του βουλευτή.

Γι αυτό και χαρακτήρισα την αδιαφορία και την απάθεια του διευθυντή ως δημοκρατική αναισθησία. Προσωπικά δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο πληροφορήθηκα και από άλλες πλευρές ότι αγωνίζεται και σε συνθήκες αντίξοες ,ότι είναι επαρκής, όμως δεν περίμενα αυτή την συμπεριφορά.

 Τρεις μέρες μετά τα παράπονά μου είδα στον Τύπο συνάδελφο μου βουλευτή σε φωτογραφία με τον κ. Κυρίτση επιδεικνύοντας αφενός την προνομιακή σχέση που έχει με τον προϊστάμενο και αφετέρου να επισημαίνει ότι ο κ Τζαβάρας δεν έχει την άνεση να έρθει σε επαφή με συγκεκριμένους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Βέβαια δεν το περίμενα ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο και δεν το σχολίασα. Λίγες ημέρες μετά – τόνισε – είδα να δημοσιεύεται επιστολή του προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Κατσαρού τον οποίο σέβομαι για τους αγώνες που έχει κάνει , αλλά δεν ανέχομαι να με προσβάλει. Το λέω αυτό γιατί η επιστολή είναι ταυτόχρονα και τιμητική και προσβλητική.

Στην επιστολή του ο κ. Κατσαρός με αποκαλεί, ο βουλευτής, γεγονός που με τιμά διότι είμαι υπερήφανος για την ιδιότητα του βουλευτή αλλά επιμελώς αποφεύγει να αναφερθεί στο όνομά μου γεγονός που με προσβάλει». 

Στη συνέχεια ο κ. Τζαβάρας σχολίασε την αρνητική στάση του κ. Κατσαρού σε αιτήματα που του υπέβαλε τα οποία και αφορούν την ίδρυση υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στην Ηλεία τονίζοντας ότι ο κ. Κατσαρός βιάστηκε να είναι αρνητικός: « Το αίτημα το είδα με έκπληξη να το απορρίπτει ο κ Κατσαρός και θα ήθελα δημοσίως να πω. Με βάση τις αρμοδιότητες που έχει δεν του δίνεται το δικαίωμα επικοινωνίας και εκπροσώπησης του οργανισμού απέναντι σε βουλευτές ή σε διαμαρτυρόμενους πολίτες . Εχει βέβαια το δικαίωμα της εκπροσώπησης σύμφωνα με το νόμο ενώπιον των εθνικών αρχών και της Ε.Ε και θεωρώ ότι ήταν πολύ βιαστική η ενέργειά του να απαντήσει στα αιτήματά μου.

Συγκεκριμένα αναφέρει ο κ Κατσαρός ,ότι δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπισθεί σοβαρά η ίδρυση υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στην Ηλεία γιατί θα είναι τεράστιο το λειτουργικό κόστος και μάλιστα το συναρτά με ύψος των εισφορών που εισπράττει από τους αγρότες.

Δεν έχει καμία αρμοδιότητα να παίρνει πρωτοβουλίες για το πού θα ιδρυθεί μονάδα του ΕΛΓΑ στην χώρα. Η διάταξη των άρθρων 12 και 13 λέει ότι καθορίζεται η οργανωτική διάταξη του ΕΛΓΑ, δεν είναι απαγορευτική η ίδρυση σε οποιαδήποτε περιοχή ενώ την ευθύνη και εποπτεία έχει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.»

Το δεύτερο αίτημα του κ. Τζαβάρα αφορούσε στο «χαράτσι» που επιβάλει ο ΕΛΓΑ στους αγρότες την στιγμή που έχουν υποστεί τόσο μεγάλη καταστροφή: « Δεν μπορεί  τόνισε ο κ. Τζαβάρας να το υφίσταται ο αγρότης σήμερα με τα πολλά προβλήματα, τουλάχιστον δεν είναι απορριπτικός σε αυτό το θέμα γιατί επιφυλάσσεται να το αντιμετωπίσει και είναι θέμα του διοικητικού συμβουλίου του ΕΛΓΑ». «Ταυτόσημες απόψεις…»

« Και τώρα έρχομαι στο τρίτο ζήτημα , συνέχισε ο κ. Τζαβάρας ,όπου εκεί είδα ο κ Κατσαρός να έχει ταυτόσημες απόψεις με την συνάδελφό μου την κα Κανελλοπούλου η οποία και αυτή έχει ένα σχετικό κείμενο όπου δημοσίως επαινεί την εργατικότητα του Δντή και του προσωπικού που υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στην Πάτρα.

Προσωπικά δεν θέλω να διαφωνήσω γιατί δεν είναι πρόβλημα που έχει να κάνει με κρίση διαπροσωπικών σχέσεων ούτε βεβαίως να μην τιμώ ανθρώπους εργαζόμενους. Βεβαίως είμαι έτοιμος να επαινέσω και εγώ αυτούς που κάνουν καλά την δουλειά τους, επειδή τυχαίνει να είμαι από εκείνους τους βουλευτές που δεν στηρίζουν την πολιτική τους παρουσία ούτε στην εύνοια του κ Κατσαρού, ούτε του κάθε Δντή οποιασδήποτε υπηρεσίας.

Θεωρώ ότι είχα υποχρέωση να καταγγείλω και το προσωπικό γεγονός που άπτεται της προσβολής του βουλευτικού μου αξιώματος και δεύτερον και σπουδαιότερον είχα αυτονόητη υποχρέωση δημοσίως να διαμαρτυρηθώ για μια σειρά από άστοχες εκτιμήσεις του συγκεκριμένου υποκαταστήματος.

Αντίθετα είδα στην κα συνάδελφο ήταν πολύ ομιλητικός μάλιστα φωτογραφήθηκε και μαζί της ίσως ήθελε να υπογραμμίσει την επιλεκτική του προτίμηση στο πρόσωπο άλλων βουλευτών και όχι στο δικό μου, δεν τον κακίζω είναι θέματα συμπαθείας αυτά.

Εγώ όμως επισήμανε ο κ. Τζαβάρας , δεν στηρίζω την παρουσία μου και την πορεία μου στην πολιτική σε συμπάθειες, την στηρίζω στην αγωνιστική διαθεσιμότητα που βρίσκομαι προκειμένου και δημοσίως να καταγγέλω κάτι το οποίο δεν είναι συμβατό με τον τρόπο που πρέπει να λειτουργούν και να εφαρμόζονται οι νόμοι στην πατρίδα μας.»

Καταλήγοντας ο κ. Τζαβάρας σχολίασε αρνητικά τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ για τον παγετό που κατέστρεψε τις φράουλες και κατήγγειλε άνιση μεταχείριση μεταξύ των Ηλείων και των Αχαιών αγροτών εις βάρος των πρώτων:

« Στην περιοχή της Βάρδας έχουμε μια άλλη εικόνα από τα 4000 στρέμματα έχουμε τα 1000 στρέμματα να υπάρχει μια εντελώς άνιση μεταχείριση. Στην Αχαία δεν υπάρχουν ενστάσεις ενώ στην Ηλεία τα πράγματα είναι διαφορετικά που η φράουλα είναι δυναμικό και εξαξώγιμο προιόν.» «Απέναντι μόνο στον Ηλειακό λαό…»

Ο κ Τζαβάρας ακόμα τόνισε: « Απέναντι και μόνο  στον Ηλειακό λαό είμαι υποχρεωμένος να λογοδοτώ και σε κανέναν άλλον. Οι αναφορές που έκανα σε πρόσωπα ήταν πολύ προσεκτικές. Ενδεχομένως να κάνω σε σκέψεις δεινότερες από αυτές που εξέφρασα αλλά στην ζωή μου έχω μάθει να αγωνίζομαι για να επικρατεί στον δημόσιο βίο η ευπρέπεια και η αξιοπρέπεια.

Σε αυτές τις αρχές υπακούει η παρουσία μου στην πολιτική, επαναλαμβάνω ότι είμαι ο πρώτος που στο νομό Ηλείας κατήγγειλα το παραγοντιλίκι σαν τρόπο έκφρασης και δράσης βουλευτών. Το παραγοντιλίκι θεωρώ ότι είναι δείγμα κοινοβουλευτικού ξεπεσμού δεν πρόκειται ποτέ να το μεταχειριστώ και να χαιδεύω αυτιά, δεν πρόκειται να γίνω ποτέ αυπαψίας υπηρεσιακών μη πολιτικών παραγόντων μόνο και μόνο για να καταχωρώ στο ενεργητικό μου εξυπηρετήσεις που έρχονται σε κατάφορη παραβίαση στην γενικότερη πολιτική και κατεύθυνση που έχει χαράξει ο Κώστας Καραμανλής και η Κυβέρνηση της Ν.Δ.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet