Κώστας Τζαβάρας: Να ιδρυθεί γραφείο του ΕΛΓΑ στην Ηλεία

Σάββατο, 12 Ιουλίου 2008

Επιτακτική ανάγκη η απομάκρυνση του δντή του ΕΛΓΑ  στην Πάτρα!!

Πρόκειται για μία τρανταχτή περίπτωση δημοκρατικής αναισθησίας!...». Με αυτό τον σκληρό τρόπο σχολίασε χθες ο βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας την συμπεριφορά του δντή του ΕΛΓΑ στην Πάτρα, Τριαντάφυλλου Κυρίτση, με τον οποίο αν και επικοινωνεί διαρκώς στην υπηρεσία του, είναι αδύνατον να έρθει σε επαφή μαζί του και να του διατυπώσει προβλήματα και παράπονα των αγροτών της Ηλείας προς τον Ασφαλιστικό Οργανισμό!

Ο κ. Τζαβάρας έκανε λόγο για προκλητική και απαράδεκτη αντιμετώπιση, αφού όχι μόνον «κρύβεται» από τον ίδιο ο κ. Κυρίτσης, αλλά έφθασαν στο σημείο και οι υπάλληλοι του ΕΛΓΑ να αρνούνται να παράσχουν κάθε διευκόλυνση και εξυπηρέτηση, λειτουργώντας αυθαίρετα και αδιάφορα μπροστά στο αίτημα μιας ουσιαστικής επικοινωνίας, χαρακτηριστικό ίσως δείγμα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζεται όλο το σύστημα του οργανισμού.

Περιφρονεί το θεσμό!...

Επανειλημμένως – είπε ο κ. Τζαβάρας – έχω ζητήσει να έρθω σε επαφή με τον κ. Κυρίτση, για να μεταφέρω σημαντικά παράπονα των ασφαλισμένων, που ισχυρίζονται ότι αδικήθηκαν από άστοχες εκτιμήσεις, αλλά μέχρι σήμερα ο δ/ντής του ΕΛΓΑ αδιαφορεί, εκφράζοντας έτσι με την συμπεριφορά του περιφρόνηση, για το αξίωμα του βουλευτή, αξίωμα που του εμπιστεύτηκε ο λαός της Ηλείας.

Επιτέλους – τόνισε ακολούθως ο κ. Τζαβάρας – θα πρέπει κάποιοι υπεύθυνοι, να συστήσουν στον κ. Κυρίτση ότι, υπό συνθήκες λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, όλοι όσοι υπηρετούν σε δημόσιους Οργανισμούς και δημόσια νομικά πρόσωπα, εποπτευόμενα μάλιστα από υπουργεία, έχουν το αυτονόητο υπηρεσιακό καθήκον να σέβονται και να διευκολύνουν τους βουλευτές, που είναι οι αντιπρόσωποι του λαού, στην άσκηση της δραστηριότητάς τους.

Δεν συμβιβάζεται με την επιβαλλόμενη σε δημόσιο λειτουργό, δημοκρατική ευαισθησία η μη ανταπόκρισή του σε αίτημα βουλευτών, πολύ δε περισσότερο όταν αυτό αφορά την ενημέρωση επί θεμάτων της αρμοδιότητάς τους και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα που αναφέρεται ο Ηλείος βουλευτής, διαπιστώνεται ότι, στην περιοχή της Ξυλοκέρας, συμβαίνει να έχει εκτιμηθεί σε εσπεριδοειδή ζημιά 30% και σε όμορο ιδιοκτήτη, να μην αναγνωρίζεται καθόλου ζημιά (!) από τον παγετό του περ. Φεβρουαρίου. Επιστολή διαμαρτυρίας

Για το θέμα αυτό, αλλά και τα όσα συμβαίνουν με τον ΕΛΓΑ στην Πάτρα ο κ. Τζαβάρας θα στείλει άμεσα επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντό και στον Δκτή του Ασφαλιστικού Οργανισμού κ. Κατσαρό, ενώ θα ζητήσει την απομάκρυνση του κ. Κυρίτση. Θεωρεί επιτακτική ανάγκη, πάνω απ’ όλα για το καλό των αγροτών την απομάκρυνσή του από τη θέση του δ/ντή και επισημαίνει χαρακτηριστικά:

«Δεν είναι δυνατόν όταν τον καλεί ο βουλευτής για το πολύ σοβαρό θέμα των ελέγχων, αυτός να τον αγνοεί, και την ίδια ώρα να... φωτογραφίζεται με άλλους φορείς στο γραφείο (!) για δήθεν συσκέψεις κ.λ.π. Πώς θα προχωρήσει – αναρωτιέται – η Δημόσια Διοίκηση και η σωστή λει- τουργία τους με τέτοια ακατανόητα περιστατικά;...

Ο κ. Τζαβάρας με την ευκαιρία αυτή θα ζητήσει την ίδρυση Γραφείου ΕΛΓΑ στην Ηλεία, γεγονός που θα έχει σημαντικές και ευεργετικές επιπτώσεις για τους αγρότες μας πολλοί από τους οποίους σήμερα ταλαι- πωρούνται. Ο κατ’ εξοχήν άλλωστε γεωργικός Νομός στην ευρύτερη περιφέρεια είναι η Ηλεία και δικαιούται την λειτουργία ενός τέτοιου γραφείου ώστε να υπάρχει άμεση επαφή με τους αγρότες και αποτελεσματική εξυπηρέτησή τους.

Να καταργηθεί το χαράτσι

Σημειώνει εξάλλου ο κ. Τζαβάρας ότι θα πρέπει να επανεξετασθεί και εν τέλει να καταργηθεί η διαδικασία πληρωμής των ενστάσεων που υποχρεώνονται οι παραγωγοί όταν διαφωνούν με τα αποτελέσματα των ελέγχων. Πρόκειται επί της ουσίας για χαράτσι που οι αγρότες μας πολλές φορές δεν μπορούν να το πληρώσουν και έτσι αποκλείονται τα δικαιώματα να διεκδικήσουν από τον ΕΛΓΑ κάτι καλύτερο...

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet