Κώστας Τζαβάρας: Πιο γρήγορα τώρα στην αποκατάσταση των κτηρίων

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008

Την ευχή να δρομολογηθούν πιο γρήγορα οι εξελίξεις σε σχέση με την αποκατάσταση των αστέγων Ηλείων μετά το σεισμό εξέφρασε ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κώστας Τζαβάρας μετά τις αποφάσεις που υπέγραψε χθες ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ για ανακατασκευές και επισκευές κτηρίων.

Ο κ. Τζαβάρας επισήμανε στο σημείο αυτό, την χορήγηση της δωρεάν κρατικής αρωγής, η οποία ειδικότερα θα δοθεί ως εξής: Για τις ανακατασκευές: Σε τρεις δόσεις, 30% με την έκδοση της οικοδομικής άδειας, 35% όταν ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός και οι τοιχοποιίες και το υπόλοιπο 35% με την ολοκλήρωση των εργασιών.

Για τις επισκευές: Σε δυο δόσεις , 50% με την έκδοση άδειας επισκευής και άλλο 50% με την εκτέλεση εργασιών που αντιστοιχούν στο 80% της εγκεκριμένης, δωρεάν κρατικής αρωγής. Οι ενδιαφερόμενοι όπως τόνισε ο κ. Τζαβάρας θα πρέπει άμεσα να ενημερωθούν σχετικά με τα δικαιολογητικά και άλλα έγγραφα που πρέπει να καταθέσουν για να προχωρήσει η διαδικασία και να ξαναγίνουν τα σπίτια τους.

Στο μεταξύ ο Ηλείος πολιτικός, αναφέρθηκε χθες και στα κτήρια που έχουν χτυπηθεί ανεπανόρθωτα από το σεισμό και τα οποία θα πρέπει να κατεδαφιστούν. Η παραμονή τους στη συγεκκριμένη κατάσταση, τα; κάνει ιδιαιτέρως επικίνδυνα γι αυτό και θεωρούνται, ειδικώς σε πολυσύχναστα κεντρικά σημεία αναγκαίες οι παρεμβάσεις για την άρση αυτής της επικινδυνότητάς τους.

Η καθυστέρηση μιας τέτοιας διαδικασίας που ενδεχομένως οφείλεται στην γραφειοκρατία θα προκαλέσει αρκετά προβλήματα στο άμεσο μέλλον πρόσθεσε ο κ. Τζαβάρας.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet