Κώστας Τζαβάρας:

Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2008

Αφού μας παρέχεται η δυνατότητα ενώ υπάρχει και το ανάλογο ενδιαφέρον για την περιοχή μας, θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και να δούμε τι μπορούμε από τώρα να διεκδικήσουμε.

Την δήλωση αυτή έκανε  ο Ηλείος βουλευτής κ. Κώστας Τζαβάρας αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που καταρτίζει το Υπουργείο Υγείας και στην αξιοποίηση του τομέα «Ιατρικός Τουρισμός».

Πρόκειται – όπως είπε- για την πρώτη οργανωμένη και σημαντική προσπάθεια η οποία αν συνδυαστεί παραλλήλως και με τον Ιαματικό τουρισμό που επίσης έχει τεράστιες δυνατότητες στην Ηλεία, τότε η αναπτυξιακή προοπτική και η προσέλκυση νέας μεγάλης κατηγορίας επισκεπτών στον τόπο μας είναι δεδομένη.

Ο κ. Τζαβάρας συνέχισε λέγοντας ότι στο νομοσχέδιο προβλέπονται βασικές παρεμβάσεις σε μια τέτοια κατεύθυνση όπως οι προδιαγραφές δημιουργίας και λειτουργίας των Κέντρων Τουρισμού Υγείας, οι Ιατρικές υπηρεσίες που θα παρέχονται, οι ασφαλιστικές ρυθμίσεις που θα καλύπτουν τους ταξιδιώτες κλπ.

Εξάλλου ο κ. Τζαβάρας επισημαίνει ότι δεν τυχαίο το γεγονός ότι η Ηλεία βρίσκεται στις προτεραιότητες του Υπ. Υγείας και δεν αποκλείεται μαζί με ορισμένους άλλους Νομούς όπως η Κέρκυρα, η Ρόδος και τα Χανιά να είναι στις πρώτες περιοχές που θα επιλεγούν για να εφαρμοστεί ο «Ιατρι- κός τουρισμός».

Χρειάζεται ωστόσο παρακολούθηση και πίεση και από την δική μας πλευρά αλλά ταυτοχρόνως ενημέρωση και κατάλληλη προετοιμασία ώστε να μπορέσουμε με ην ενίσχυση της Πολιτείας να ανταποκριθούμε σε ένα τέτοιο, πραγματικό αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Και ο κ. Τζαβάρας αναφέρθηκε στην σπουδαι- ότητα του Ιατρικού αλλά και του Ιαματικού Τουρισμού αφου με βάση τα στοιχεία και τις έρευνες υπολογίζεται ότι πολλοί ασθενείς από την βόρεια κυρίως Ευρώπη θα αναζητήσουν χώρους και υπηρεσίες, προς τηνΕλλάδα,συνδυάζονται τις διακοπές τους με την ιατρική τους φροντίδα.

Πρόθεσε δε οτι, μέχρι το 2010 το 4% των διε- θνών μετακινήσεων για τουριστικούς λόγους θα
αφορά… ασθενείς – τουρίστες ενώ υπολογίζεται ότι για ιατρικούς λόγους θα γίνονται περίπου 40 εκατομμύρια ταξίδια ετησίως!

Στο μεταξύ ο Ηλείος βουλευτής συνεχίζει και σε κεντρικό επίπεδο τις επαφές του για το λιμάνι Κατακόλου μετά την πρόσφατη συνάντηση που eίχε με τον Δήμαρχο Πύργου κ. Παρασκευόπουλο. Οι επαφές αυτές επικεντρώνονται κυρίως στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και στον ΕΟΤ και σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις για τo θέμα.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet