Κώστας Τζαβάρας: Προβληματισμός για την καθυστέρηση καταβολής των αποζημιώσεων

Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2008

Η παρατεταμένη καθυστέρηση στο θέμα των αποζημιώσεων των πυρόπληκτων αγροτών μας,
δημιουργεί έντονο προβληματισμό και έχει προκαλέσει την δικαιολογημένη αγανάκτηση και ανησυχία στους πληγέντες παραγωγούς μας.

Ο ΕΛΓΑ αναμφιβόλως, οφείλει να κινηθεί πιο γρήγορα, ξεπερνώντας όποιες δυσκολίες υπάρχουν ενω η διαδικασία που κινείται με αργούς ρυθμούς εκθέ- τει πέραν των άλλων και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που είχε προσδιορίσει χρονικά νωρίτερα το τέλος των εκτιμήσεων.

Την ανωτέρω δήλωση έκανε χθες ο βουλευτής Ηλείας κ. Κώστας Τζαβάρας ο οποίος σημείωσε ότι δεν μπορεί να συνεχίζονται ακόμη οι εξατομικεύσεις, δέκα μήνες μετά τις πυρκαγιές και οι αγρότες να βρίσκονται στην αναμονή, έχοντας ήδη να αντιμετωπίσουν πάρα πολλά προβλήματα στις πυρόπληκτες περιοχές.

Στο σημείο αυτό ο κ. Τζαβάρας τονίζει και την ανάγκη – αν τούτο απαιτείται-ενίσχυσης και του Ασφαλιστικού Οργανισμού αφού προβάλλεται ως αιτιολογικός ο όγκος της εργασίας, με μεγάλο ακόμη αριθμό δηλώσεων αλλά και των πολλών διαφορετικών περιπτώσεων.

Ο ίδιος θα στείλει σήμερα, σχετικό έγγραφο προς τον ΕΛΓΑ προκειμέ- νου να ζητήσει αναλυτικά τα νέα χρονοδιαγράμματα λήξης αυτής της προ- θεσμίας αλλά και προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντό ετσι ώστε να παρέμβει με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας και την έκ- δοση των πορισμάτων.

Στο μεταξύ ο Ηλείος Βουλευτής αναμένεται να ζητήσει και τον γρήγορο έλεγχο από τον ΕΛΓΑ σε ζημιές που προέκυψαν από το αιφνιδιαστικό μπουρίνι της περ. Τρίτης στο δήμο της Αρχ. Ολυμπίας και σε άλλες περιοχές της ευρύτερης ζώνης

. Ο κ. Τζαβάρας είχε επικοινωνία και ενημερώθηκε για τις ζημιές τόσο με κατοίκους από τα δημοτικά διαμερίσματα Πελοπίου, Πλατάνου, Στρεφίου, Ασπρων Σπιτιών κλπ όσο και με τον Δήμαρχο Γιώργο Αηδόνη κάνοντας λόγο για σοβαρή καταστροφή σε κηπευτικά, αμπέλια, σταφίδα.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet