Κώστας Τζαβάρας : Ημερίδα στο Πύργο για τις φυλακές

Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008

Σύμφωνα με τα   όσα είχε ανακοινώσει με συνέντευξή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. κ. Κώστας Τζαβάρας, πριν από μερικές μέρες, δρομολογεί τις διαδικασίες που αφορούν και επαναφέρουν ουσιαστικά το θεμα της δημιουργίας Φυλακών στο Νομό μας.

Ετσι εντός του Σεπτεμβρίου με πρωτοβουλία δική του και σε συνερ- γασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο, θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο και πιθανότατα στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Ημερίδα για τα Σύγχρονα Σωφρονιστικά Καταστήματα.

Στο μεταξύ ο κ. Τζαβάρας είχε επαφή τόσο με τον κ. Γιάννη Πανούση πανεπιστημιακό και καθηγητή εγκληματολογίας που έχει ασχοληθεί ιδιαί- τερα με τα θέματα αυτά όσο και με τον κ. Τσιγκρη οι οποίοι είναι και επιστημονικοί Σύμβουλοι στη διακομματική επιτροπή για την μεταρρύθμιση του Σωφρονιστικού μας συστήματος.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τζαβάρας  έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα των φυλακών εκτιμώντας ότι με την ανάλογη δραστηριότητα μπορεί να αναδειχθεί και να δρομολογηθεί και πάλι η διεκδίκησή του.

Στην Ημερίδα εξάλλου αναμένεται να διατυπωθούν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και απόψεις των ειδικών που θα συμμετάσχουν και θα αναλύσουν τον σύγχρονο τρόπο λειτουργίας των Σωφρονιστικών καταστημάτων όπως και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορεί να έχει η τοπική οικονομία από την κίνηση η οποία θα δημιουργηθεί.

Θα δοθεί επίσης η ευκαιρία της σωστής πληροφόρησης και ενημέρωσης των πολιτών προκειμένου να τους λυθούν οι απορίες και να πάρουν απαντήσεις σε ερωτήσεις ή επιφυλάξεις που εξακολουθούν να έχουν σήμερα, για τις φυλακές.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet