Κώστας Τζαβάρας: Παρέμβαση για αγροτικά θέματα

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008

ο κ. Τζαβάρας μιλώντας χθες και για κάποια αγροτικά ζητήματα και ύστερα από σχετική συζήτηση που είχε με αγρότες, τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα της δακοκτονίας αφού σε διάφορες περιοχές του Πύργου και της Αμαλιάδας εμφανίζεται μεγάλη συγκέντρωση του δάκου στα ελαιόδενδρα.

Αν δεν υπάρξει άμεση αντιμετώπιση η δακοπροσβολή των ελαιοδέντρων θα πάρει διαστάσεις με πολύ αρνητικά αποτελέσματα γι αυτό και είναι αναγκαίο να ξεκινήσουν σύντομα οι δολωματικοί ψεκασμοί. Σε διαφορετική περίπτωση, η ελάχιστη παραγωγή για φέτος, και εκεί που τα ελαιόδενδρα διασώθηκαν από τις περσινές πυρκαγιές θα καταστραφεί και αυτή δίνοντας ένα ακόμη «κτύπημα» στους παραγωγούς μας.

Με αφορμή διαμαρτυρίες πυροπλήκτων κτηνοτρόφων ο κ. Τζαβάρας τονίζει ότι η Πολιτεία δεν θα πρέπει να ξεχνά τα διαρκή θέματα που απασχολούν την κτηνοτροφία μας και ειδικά το ζήτημα των ζωοτροφών το οποίο παραμένει μείζονος σημασίας για τις πυρόπληκτες περιοχές μας.

 Παράλληλα υπενθυμίζει την διευκόλυνση για τους κτηνοτρόφους σε θέματα που αφορούν τις διαδικασίες ανακατασκευών , εγκαταστάσεων, την αδειοδότησή τους κλπ αφού εξακολουθούν να υπάρχουν δυσκολίες γραφειοκρατικού κυρίως χαρακτήρα που ταλαιπωρούν τον κλάδο

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet