Κώστας Τζαβάρας: Ζητά παρέμβαση Λυκουρέτζου για τον αποκλεισμό Ηλείων επαγγελματιών από τις επισκευές

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008

Για το μεγάλο και σημαντικό έργο των ανακατασκευών και των επισκευών των σχολείων μας, αλλά και γενικότερα των κατασκευών στη σεισμόπληκτη Ηλεία, η εμπλοκή των ντόπιων επαγγελματιών όχι μόνο είναι αυτονόητη, αλλά θα πρέπει να γίνει απαραίτητη και ουσιαστικά σε σχέση με την διαδικασία της ανοικοδόμησης.

Αυτό δήλωσε  ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κώστας Τζαβάρας ο οποίος εξέφρασε τη δυσφορία του για τον ενδεχόμενο αποκλεισμό τους, επισημαίνοντας πως δεν είναι δυνατόν από μια τέτοια διαδικασία να απουσιάζουν οι εργολήπτες και κατασκευαστές της τοπικής μας κοινωνίας.

Ο  κ. Τζαβάρας , θα έχει σήμερα συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας Ανδρέα Λυκουρέτζο και θα του θέσει το συγκεκριμένο πρόβλημα και ειδικότερα αυτό που συμβαίνει με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, τονίζοντας φυσικά την αντίθεσή του με την τακτική χρησιμοποίησης μηχανικών από τον ΟΣΚ αποκλειστικά και μόνο από την Αθήνα και όχι από την Ηλεία.

Τέτοιοι χειρισμοί δεν μπορεί να είναι ανεκτοί είπε ο κ. Τζαβάρας αφού αποκλείουν τη δυνατότητα απασχόλησης πολλών Ηλείων οι οποίοι εμπλέκονται με τις οικοδομικές – κατασκευαστικές εργασίες ενώ ταυτόχρονα στερούνται πόρους από την τοπική οικονομία. Μια οικονομία που δοκιμάζεται σκληρά τον τελευταίο καιρό μετά τις πυρκαγιές, την καταστροφή της αγροτικής μας παραγωγής και τώρα τους σεισμούς. Σαφώς και χρειάζεται η επίλυση του θέματος αυτού και απαιτείται άμεσα η παρέμβαση της ηγεσίας του Υπ. παιδείας.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet