Παρέμβαση του Κώστα Τζαβάρα για την συρρίκνωση του προσωπικου της Αστυνομίας. εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ"

Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2007

Η περαιτέρω αποδυνάμωση δημιουργεί σημαντικά προβλήματα
Την ανάγκη πρόσληψης Αστυνομικών που θα μπορέσουν να καλύψουν με αποτελεσματικό τρόπο τα κενά που υπάρχουν σήμερα και διαρκώς αυξάνονται τόνισε χθες ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κώστας Τζαβάρας.

Με αφορμή μάλιστα την ημερίδα που διοργανώνει στον Πύργο η Αστυνομική Δνση Ηλείας αναφέρεται στο σημαντικό έργο και στην υπέρ - προσπάθεια που καταβάλει το προσωπικό της ΕΛΑΣ, αλλά επισημαίνει πως δεν είναι δυνατόν τα ίδια άτομα να προσφέρουν συνεχώς για πολύ περισσότερα όπως προβλέπεται από την οργανική δύναμη.

Ο κ. Τζαβάρας δηλώνει ότι το θέμα αυτό και ειδικώς της επαρκούς αστυνόμευσης, θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά την Αστυνομία σε κεντρικό επίπεδο και βεβαίως την πολιτεία που οφείλει να βρει τρόπο να ενισχύσει την Αστυνομική Δνση Ηλείας. Σημειώνει επίσης, την περαιτέρω αποδυνάμωση της συγκεκριμένης Δνσης από το γεγονός της συνταξιοδότησης και άλλων εργαζομένων. Είναι δεδομένο - αναφέρει - ότι η νέα συρρίκνωση στη δύναμη και παράλληλα οι αυξημένες τον τελευταίο καιρό αρμοδιότητες και λειτουργίες της Αστυνομίας, θα επιφέρουν νέα προβλήματα και θα προκαλέσουν και πάλι τη δικαιολογημένη αγανάκτηση του υπάρχοντος προσωπικού.

Υπενθυμίζει εδώ και τις διαδοχικές διαμαρτυρίες και αναφορές που έχουν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις των Ηλείων αστυνομικών που ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Tέλος ο κ. Τζαβάρας υποστηρίζει ότι με την αύξηση προσωπικού και την καλύτερη λειτουργία της υπηρεσίας, μεγαλώνει το επιδιωκόμενο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών απέναντι στην εγκληματικότητα.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet