Κώστας Τζαβάρας: Θα εξαντληθεί κάθε προσπάθεια για την Ηλεία και τους σεισμοπλήκτους

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008

Αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε δυνατή προσπάθεια, όχι μόνο ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Νομού, αλλά πάνω απ’ όλα ως άνθρωπος σε σχέση με τη λύση προβλημάτων των σεισμοπλήκτων, δηλώνει ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας.

Ο κ. Τζαβάρας  βρέθηκε από την πρώτη στιγμή σε περιοχές που επιβαρύνθηκαν περισσότερο από το σεισμό ενώ μέχρι τώρα με συνεχείς επισκέψεις τους στους σεισμόπληκτους Δήμους ενημερωνόταν διαρκώς για τα θέματα αρωγής και αποκατάστασης των αστέγων πολιτών.

Η κατάσταση είναι τραγική και με την ολοκλήρωση των ελέγχων θα αποδειχθεί τραγικότερη, είπε ο Ηλείος βουλευτής ο οποίος έκανε λόγο για πολύ σημαντικές ζημιές που αρχικώς δεν είχαν διαπιστωθεί. Τα στοιχεία μετά τους ελέγχους – ανέφερε χαρακτηριστικά – φανερώνουν διάπλατα το μέγεθος της συμφοράς και κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη της αποτελεσματικής συνδρομής της Πολιτείας προς τους σεισμόπληκτους.

Ο οικιστικός ιστός του τόπου, έχει «κτυπηθεί» βάναυσα αλλά η κατάσταση έτσι όπως έχει δημιουργηθεί πλέον αναμένεται να έχει πολυ δυσάρεστες συνέπειες ακολούθως στην κοινωνία και στην τοπική μας κοινωνία. Είναι κάτι που ο κ. Τζαβάρας είχε επισημάνει και τις πρώτες μέρες, μετά τις πυρκαγιές και δυστυχώς επαληθεύτηκε…

Πάντως, ο βουλευτής της Ν.Δ. εξέφρασε ικανοποίηση για την αντίδραση της κρατικής μηχανής που αμέσως μερίμνησε για τους πληγέντες, ενώ από πολύ νωρίς, ίσως νωρίτερα από κάθε προηγούμενο σεισμό, τα αρμόδια στελέχη της Πολιτείας βρέθηκαν στις περιοχές που κτυπήθηκαν από τα ρίχτερ!

Και τα μέτρα επίσης χαρακτηρίζον- ται σημαντικά αρκεί να εφαρμοστούν μέσα από απλοποιημένες διαδικασίες και σε γρήγορο χρόνο έτσι ώστε να μπορέσουν να ανακουφίσουν τους σεισμοπλήκτους και κυρίως, να μην τους ταλαιπωρήσουν όπως συνέβη σε ορισμένες περιπτώσεις πυροπαθών.

Οπως είπε ο κ. Τζαβάρας με τη γενική εικόνα που θα υπάρξει ύστερα από την ολοκλήρωση των ελέγχων, θα χαρακτηρισθεί και η σεισμόπληκτη ζώνη μέσα στην οποία θα πρέπει να ενταχθεί ολόκληρος ο Νομός.

Πρόκειται για αίτημα που ήδη έχει διατυπωθεί προς την κυβέρνηση και είναι απολύτως δικαιολογημένο με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ηλεία μετά και την τελευταία συμφορά του Νομού.

Τέλος, ο Ηλείος βουλευτής επανέλαβε και χθες τη θέση του , για την εφαρμογή ενός Ειδικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης αποκλειστικά για το Νομό μας, που τώρα είναι αναγκαίο να σταθεί στα πόδια τους, κλείνοντας μια προς μια τις πληγές τους, παίρνοντας σταθερά και στρατηγικά τον πολυπόθητο δρόμο της θετικής εξέλιξης ύστερα από τα τόσα δεινά του….

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet