Κώστας Τζαβάρας: Σοβαρό πρόβλημα η ξήρανσης των ελαιοδέντρων

Τρίτη, 03 Ιουνίου 2008

Τα προβλήματα με την ξήρανση των ελαιοδέντρων σε αρκετές περιοχές και κυρίως σε όσες δεν έχουν καεί στην επαρχία Ολυμπίας, επεσήμανε χθες ο βουλευτής Ηλείας κ. Κώστας Τζαβάρας.

Όπως τόνισε, μετά τη συζήτηση που είχε με τους συμπατριώτες του, τα δέντρα της ελιάς τα οποία γλίτωσαν από τη λαίλαπα της πυρκαγιάς δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από τον παγετό αφού μετά τις πολύ χαμηλές και πρωτοφανείς, για τα δεδομένα του νομού, θερμοκρασίες, τα ελαιόδεντρα ξεράθηκαν...

Με ό,τι κακό βεβαίως μπορεί να σημαίνει αυτό για την παραγωγή του ελαιολάδου μας που χρόνο με το χρόνο και μετά από αλλεπάλληλα ακραία φαινόμενα του καιρού όχι απλώς αντιμετωπίζει προβλήματα , αλλά συρρικνώνεται επικίνδυνα θέτοντας σε κίνδυνο την τοπική μας οικονομία.

Τις νέες καταστροφές στα ελαιόδεντρα θα πρέπει να εξετάσουν τώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες και για το λόγο αυτό ο κ. Τζαβάρας ζήτησε την παρέμβαση γεωπόνων του ΕΛΓΑ. Εξάλλου αναφέρθηκε στη δυνατότητα ένταξης αυτών των ζημιών για αποζημιώσεις των παραγωγών από τα ΠΣΕΑ προκειμένου να στηριχθούν με κάποια οι- κονομική φόρμουλα και να μην εγκαταλείψουν την καλ- λιέργεια του βασικού εισοδηματικού προϊόντος.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Τζαβάρας θα επισκεφθεί συντόμως και πάλι ελαιοπαραγωγικές περιοχές για να δει την εξέλιξη του προβλήματος και να συνομιλήσει με αγρότες που αναμφιβόλως διανύουν δύσκολη και προβληματική για την παραγωγή τους

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet