Κώστας Τζαβάρας: Απαράδεκτες και οι νέες τιμές για το ελαιόλαδο

Πέμπτη, 29 Μαϊου 2008

 Την ιδιαίτερη ανησυχία του για την κακή πορεία που μέχρι τώρα εμφανίζει το προϊόν του ελαιολάδου, εξέφρασε σε συζήτηση που είχε με Ηλείους παραγωγούς ο βουλευτής κ. Κώστας Τζαβάρας. Τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα και δυστυχώς επαληθεύονται και από τις Συνεταιριστικές Οργανώσεις είναι τα πλέον δυσάρεστα και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τους εμπλεκόμενους φορείς και βεβαίως την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ανέφερε ο κ. Τζαβάρας ο οποίος στη συνέχεια, τόνισε και τα εξής:

Οι τιμές έχουν ήδη φθάσει στα πλέον απαράδεκτα επίπεδα και η διαμόρφωση των 2,5 ευρώ το κιλό δεν είναι απλά η χαμηλότερη ίσως από ποτέ (σε συγκριτικό διαχρονικά βαθμό) αλλά είναι και καταδικαστική για την τσέπη των παραγωγών μας αφού δεν θα είναι σε θέση όχι να κερδίσουν τα ελάχιστα, αλλά ουσιαστικά να μην μπορούν να καλύψουν το κόστος παραγωγής.

 Το πρόβλημα κατά τον κ. Τζαβάρα είναι γενικότερο αφού και σε άλλους Νομούς ελαιοπαραγωγικούς αντιμετωπίζεται περίπου η ίδια κατάσταση ενώ αρμόδιοι παράγοντες θέτουν και την επιφύλαξή τους σε σχέση με το μέτρο της επιβολής διατίμησης στο προϊόν. Από την άλλη πλευρά ωστόσο είναι αναγκαίο να προστατευθεί και η αγορά από τα φαινόμενα της αισχροκέρδειας για τα οποία δίνει μια «μεγάλη μάχη» αυτή την περίοδο η κυβέρνηση.

Στο μεταξύ όπως δήλωσε ο κ. Τζαβάρας, αναφερόμενος πάντα στον αγροτικό τομέα ξεκινά άμεσα η πληρωμή σταφιδοπαραγωγών (μεμονωμένων) στην Ηλεία, των στρεμματικών ενισχύσεων για το 2007. Οι πληρωμές θα γίνονται από τα καταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας στο νομό και ειδικότερα στους λογαριασμούς των αγροτών μας. Οι δικαιούχοι μάλιστα μπορούν να απευθύνονται από σήμερα κιόλας στην ΑΤΕ για να ενημερώνονται σχετικά.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet