Κώστας Τζαβάρας: Στήριξη σοβαρού αιτήματος εμπόρων της Βάρδας

Σάββατο, 24 Μαϊου 2008

Τ ο αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας για την στήριξη επιχειρήσεων της περιοχής από τα ΠΕΠ η οποία επρόκειτο να δοθεί με μια επιπλέον μοριοδότηση θα μεταφέρει κατά τη νέα μετάβασή του στην Αθήνα, προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Φώλια ο βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας.

Ο κ. Τζαβάρας παρέλαβε σχετική επιστολή του ανωτέρω Συλλόγου και δήλωσε ότι η Πολιτεία θα πρέπει να σταθεί στο πλευρό των επιχειρήσεων μας, με δεδομένο ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η αγορά μας έχει σοβαρά προβλήματα που έρχονται ως συνέπεια της κατάστασης της οποιας βιώνει ο Νομός μετά τις καταστρεπτικές πυρκαγιές μας.

Ακολούθως ο κ. Τζαβάρας έδωσε στην δημοσιότητα την επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνονται τα εξής:

Αξιότιμε κε Υπουργέ, Είναι η δεύτερη φορά που ο Σύλλογος μας αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει μαζί σας για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα της περιοχής μας το οποίο ειδικά μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Νομού μας αναζητά συνεχώς λύση.

Στην 5- 9-2007 επιστολή μας , σας είχαμε τονίσει την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων της περιοχής μας μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος για την ενίσχυση ΜΜΕ Εμπορίου και Παροχής Υπηρεσιών, η οποία θα διδόταν αποτελεσματικότερα με μια επιπλέον μοριοδότηση. Ο λόγος της επιπλέον αυτής μοριοδότησης ήταν και εξακολουθεί να είναι η ανάγκη των τοπικών μας επιχειρήσεων να ορθοποδήσουν μετά τα σοβαρότατα πλήγματα που δέχτηκαν το περασμένο καλοκαίρι.

Οσον αφορά την προκήρυξη Ενίσχυσης Μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΚΠΣ 2000-2006 και της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG III, διαπιστώσαμε με μεγάλη μας έκπληξη ότι πάρα πολλές απο τις υποβληθείσες επιχειρηματικές προτάσεις εγκρίθηκαν με ποσοστό πάνω του 50% κι ενώ θα έπρεπε να λάβουν επιδότηση, τελικά μόνο ένα ποσοστό 8% των επιχειρήσεων αυτών χρημα- τοδοτείται με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα που πρέπει να δώσει το ελληνικό δημόσιο. Αποτέλεσμα είναι, μια σειρά από πολύ καλές προτάσεις που έχουν εγκριθεί να μην μπορούν να χρηματοδοτηθούν και ταυτόχρονα να χάνονται οι αδιάθετοι κοινοτικοί πόροι.

 

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet