Κώστας Τζαβάρας : ʼμεση εξέταση των ζημιών καρπουζιού

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2008

Οι ζημιές που σημ ε ι ώ θ η κ α ν στην φυτική παραγωγή αρκετών δημοτικών διαμερισμάτων της ευρύτερης περιοχής του Πύργου και της Αμαλιάδας, από την προχθεσινή χαλαζόπτωση, είναι ανυπολόγιστες και φέρνουν σε απόγνωση τους αγρότες μας, που πέρασαν μια από τις χειρότερες εορταστικές περιόδους…

 Τα ανωτέρω τόνισε , ο βουλευτής Ηλείας κ. Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος ενημερώθηκε αμέσως για
τα αποτελέσματα της ισχυρής πτώσης του χαλαζιού, εκφράζοντας και ο ίδιος την αγανάκτησή του αφού επλήγη σημαντικά η καλλιέργεια του καρπουζιού και ιδιαίτερα ενώ βρισκόταν σε πλήρη ανάπτυξη για το στάδιο συγκομιδής που θα ακολουθούσε σε λίγες ημέρες.

Η καταστροφή είναι πράγματι πολύ μεγάλη είπε ο κ. Τζαβάρας αφού οι καλλιέργειες «βομ- βαρδίστηκαν»από το χαλάζι με δραματικά αποτελέσματα. Τώρα λοιπόν οι αγρότες μας, θα πρέπει να στηριχθούν αφού κατά συνέπεια η οικονομική ζημιά που υπέστησαν είναι το ίδιο μεγάλη.

Οι ελεγκτές του ΕΛΓΑ με ενα ευέλικτο πρόγραμμα, θα πρέπει να έρθουν σύντομα στο Νομό και να εξετάσουν το μέγεθος της καταστροφής που φέρνει νέα δύσκολα δεδομένα για πολλούς παραγωγούς μας. Για το λόγο αυτό επικοινώνησε και ο ίδιος Ο κ. Τζαβάραςμε τον ΕΛΓΑ, ζητώντας την άμεση και αποτελεσματική συνδρομή του Ασφαλιστικού Οργανισμού στις περιοχές που επλήγησαν.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet