Κώστας Τζαβάρας :Απαράδεκτα τα πορίσματα τωνζημιών ακαρπίας

Τρίτη, 22 Απριλίου 2008

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον ΕΛΓΑ αναμένεται να στείλει εντός της εβδομάδας, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κώ- στας Τζαβάρας ο οποίο ζητά την αναθεώρηση των πορισμάτων, μετά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε για τα χαμηλά ποσοστά εκτίμησης ζημιών, λόγω ακαρπίας.

O κ. Τζαβάρας, εξέφρασε τη δυσφορία του και τόνισε ότι τα ποσοστά αυτά που αφορούν κυρίως σε ζημιές στον Ηλειακό Κάμπο, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αδικούν σε πολύ μεγάλο βαθμό τους αγρότες μας οι οποίοι περίμεναν καλύτερη και πιο δίκαιη αντιμετώπιση από πλευράς Ασφαλιστικού Οργανισμού.

Ποσοστά ύψους 30% και 35% είναι απαράδεκτα και δεν ικανοποιούν τους αγρότες αφού η καταστροφή από την ακαρπία στα εσπεριδοειδή των περιοχών και του Κάμπου, ξεπερνά το 70% ή και 80%. Πρόκειται λοιπόν για ένα θέμα που ο ΕΛΓΑ οφείλει να επανεξετάσει και να αντιμετωπίσει με περισσότερη αντικειμενικότητα δικαιώνοντας τους χιλιάδες παραγωγούς μας.

Στο μεταξύ ο κ. Τζαβάρας βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τους Ηλείους πολίτες, επισκεπτόμενος καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στο Νομό, διάφορες περιοχές.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet