Κώστας Τζαβάρας : Γεωπόνοι να ελέγξουν άμεσα την σταφιδοκαλλιέργεια

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008

Τα σοβαρά προβλήματα που έχουν εμφανισθεί τις τελευταίες μέρες στην σταφιδοκαλλιέργεια θα πρέπει να
αντιμετωπισθούν εγκαίρως και με τον σωστό επιστημονικό τρόπο. Αυτό δήλωσε  ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος με την πρώτη ευκαιρία θα επισκεφθεί καλλιέργειες που επλήγησαν από τον «τετράνυχο».

 Ήδη έχουν προσβληθεί μεγάλα κομμάτια της παραγωγής σε γνωστές σταφιδοπαραγωγικές περιοχές όπως είναι τα δημοτικά διαμερίσματα Βροχίτσας και Αμπελώνα στον Πύργο, ενώ το φαινόμενο παρατηρείται και στην περιοχή της Ωλενας.


Ο κ. Τζαβάρας επισημαίνει ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, οι ζημιές στη σταφίδα θα είναι πάρα πολύ μεγάλες και θα πλήξουν σημαντικά το προϊόν κάτι που εν προκειμένω φαίνεται στην καλλιέργεια των προαναφερόμενων διαμερισμάτων.

Χρειάζεται λοιπόν οι γεωπόνοι της Δνσης Αγροτικής Ανάπτυξης να βρεθούν σήμερα κιόλας στις σταφιδοκαλλιέργειες αυτές και να παρέχουν τις οδηγίες και τις συμβουλές τους, στηρίζοντας τους αγρότες μας, στην προσπάθεια να διασώσουν την πα-ραγωγή τους.


Για το λιμάνι Κυλλήνης
Στο μεταξύ χθες ο κ. Τζαβάρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προώθηση του έργου εκβάθυνσης του λιμανιού της Κυλλήνης, καθώς σήμερα το μεσημέρι θα γίνει και η εγκατάσταση του εργολάβου.
Πρόκειται – όπως είπε – για ένα από τα σπουδαιότερα έργα ο προϋπολογισμός του οποίου φθάνει τα 5 εκ. ευρώ, αναμένεται να λύσει πολλά προβλήματα στον χώρο του λιμανιού και να ανα- πτύξει πραγματικά την περιοχή αν της δοθεί τελικώς η δυνατό-

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet