Κώστας Τζαβάρας: Να σταματήσει η ανασφάλεια χιλιάδων δανειοληπτών

Τρίτη, 15 Απριλίου 2008

Το άγχος και η ανασφάλεια των δανειοληπτών από τον ανεξέλεγκτο τρόπο που πολλές φορές παρατηρείται στη λειτουργία των Τραπεζών, θα πρέπει να προβληματίσει το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο άμεσα επιβάλλεται να καλέσει στην κατάργηση μιας σειράς πρακτικών, που ακο- λουθούν εις βάρος των πολιτών τα Τραπεζικά ιδρύματα.

 Τα ανωτέρω δήλωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κώστας Τζαβάρας μετά και τη δημοσιοποίηση σχετικής έρευνας, σύμφωνα με την οποία το τραπεζικό δάνειο γίνεται βρόχος για έναν στους τέσσερις Ελληνες… Ειδικότερα στην κατεύθυνση που σχεδιάζεται και σε κυβερνητικό επίπεδο, για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ο κ. Τζαβάρας επισήμανε την ανάγκη να καταργηθούν ή να αλλάξουν τα εξής:

* Η αναδρομική επιβάρυνση τόκων σε χρήση πιστωτικής κάρτας με χρέωση, από την ημέρα διεξαγωγής της συναλλαγής. * Η χρέωση προμήθειας για κατάθεση σε λογαριασμό τρίτου προσώπου. * Η κλιμακωτή χρέωση από 3 έως 20 ευρώ για αναλήψεις μετρητών από πι- στωτική κάρτα. * Η απάλειψη προσβλητικής ή απειλητικής συμπεριφοράς σε οφειλέτες, που έχουν καθυστερήσει την καταβολή της δόσης του δανείου.

Οπως πρόσθεσε ο κ. Τζαβάρας, οι Τράπεζες οφείλουν να ανταποκρίνονται επαρκώς στις υποχρεώσεις τους, αναδεικνύοντας τις κοινωνικές παραμέτρους της δραστηριότητάς τους και όχι να ταλαιπωρούν και να μετατρέπονται σε «κα- θημερινό εφιάλτη» για τους χιλιάδες δανειολήπτες του τόπου μας.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet