ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ: Το κράτος να είναι αρωγός στο πρόβλημα της Βουπρασίας

Σάββατο, 12 Απριλίου 2008

Τους παραγωγούς της φράουλας στην περιοχή της Βουπρασίας, επισκέφθηκε χθες ο βουλευτής Ηλείας κ. Κώστας Τζαβάρας ο οποίος είχε για αρκετή ώρα συνεργασία μαζί τους, ενώ συζήτησε κυρίως το πρόβλημα που έχει εμφανισθεί σε σχέση με τον τρόπο διαβίωσης των αλλοδαπών εργατών.

Θα πρέπει σίγουρα να δούμε τις κοινωνι κές του διαστάσεις είπε ο κ. Τζαβάρας, για την ανθρώπινη διαβίωση των ανθρώπων αυτών και οποιοδήποτε θετικό μέτρο προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση, βρίσκει σύμφωνους και τους παραγωγούς.

Αλλωστε πρόκειται για ένα ζήτημα που δεν προέκυψε τώρα ξαφνικά, αλλά υπάρχει ουλάχιστον επί μία εικοσαετία καθώς παρά τις όποιες προσπάθειες που έγιναν , η λύση του δεν έχει επιτευχθεί, χωρίς ωστόσο γι’ αυτό να ευθύνονται οι καλλιεργητές μας. Θέλω όμως να σημειώσω εδώ –συνέχισε ο κ. Τζαβάρας – ότι σε αυτή την περίπτωση, το κράτος οφείλει να παρέμβει ως αρωγός στην επίλυση του προβλήματος και όχι ως τιμωρός.

 Και τούτο διότι πρέπει να δει και τη σημασία της εξέλιξης της παραγωγής ενός προϊόντος που σήμερα συμβάλλει τα μέγιστα στην εθνική μας οικονομίας και η στήριξη της καλλιέργειάς του είναι αναγκαία. Δεν πρέπει εξάλλου να ξεχνάμε, ότι η φράουλα καλλιεργείται και παράγεται σε ποσοστό 95% στην Ηλεία και ειδικότερα στην περιοχή της Βουπρασίας σε σχέση με το σύνολο
παραγωγής της Ελλάδας.

Η εξαγωγή δε του προϊόντος είναι τέτοια που συνεχώς «κερδίζει έδαφος» σε δύσκολες και διεθνείς αγορές με ότι θετικό για τη χώρα μας συνεπάγεται από κάτι τέτοιο. Αναμφιβόλως λοιπόν οι εικόνες από την περιοχή αναδεικνύουν ένα πρόβλημα, είναι όμως ταυτοχρόνως άδικο, να αναζητούνται «αποδιοπομπαίοι τράγοι» και «θύματα» της ιστορίας αυτής, από την στιγμή που μπορούν με συγκεκριμένες κινήσεις και την ανάλογη συ- νεργασία των εμπλεκομένων να βρεθούν οι λύσεις.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet