Κώστας Τζαβάρας: Καλύτερη αντιμετώπιση χρειάζονταιοι κτηνοτρόφοι μας

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008

Το ζητούμενο είναι το αποτέλεσμα και από τη στιγμή που δεν υπήρξε το ανάλογο θετικό αποτέλεσμα για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων στις πυρόπληκτες περιοχές μετά την επίσκεψη της Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει η ηγεσία του να επανεκτιμήσει άμεσα τα δεδομένα σε σχέση με το ζωικό κεφάλαιο του Νομού και την επιβίωση των ίδιων των κτηνοτρόφων μας.

Αυτό δήλωσε  ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κώστας Τζαβάρας, επισημαίνοντας για μία φορά ακόμη ότι ο κλάδος της κτηνοτροφίας είναι από τους πλέον «ταλαιπωρημένους» μετά τις πυρκαγιές, αφού έχει να αντιμετωπίσει το μεγάλο και καθοριστικό πρό- βλημα των ζωοτροφών, της αποκατάστασης σταυλικών και άλλων εγκαταστάσεων, της απαγόρευσης βόσκησης στις καμένες εκτάσεις, των χαμηλών τιμων που δίνουν έμποροι και μεσάζοντες και γενικότερα τις πολύ δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους.

Ετσι λοιπόν, κρίνεται απαραίτητο οι κτηνοτρόφοι να τύγχουν καλύτερης αντιμετώπισης και να δει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ουσιαστικά και επί του πρακτέου τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να τους βοηθήσει.

Οι χρηματοδοτήσεις στους δήμους

Στο μεταξύ, ο κ. Τζαβάρας αναφερόμενος στο θέμα της αναστολής των κινητοποιήσεων από την ΚΕΔΚΕ τόνισε ότι το βήμα που έγινε από το υπουργείο Οικονομίας, για να αυξήσει χρηματοδοτήσεις προς τους δήμους είναι σημαντικό ενώ ευχήθηκε να επέλθει καλύτερη συνεργασία μεταξύ Πολιτείας και ΟΤΑ. Ο Ηλείος βουλευτής, είπε ακόμη ότι είναι σε ορθή κατεύθυνση για την πραγματική ενίσχυση των δήμων η απόφαση να αποδοθεί από την επόμενη χρονιά στους ΟΤΑ το 90% των τελών κυκλοφορίας από το 50% που ισχύει μέχρι σήμερα όπως και η απόδοση επιπλέον πιστώσεων κατά το τρέχον έτος ύψους 250 εκ. ευρώ μέσω της ΣΑΤΑ.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet