Κώστας Τζαβάρας: Προσλήψεις αστυνομικών όπου χρειάζονται

Τρίτη, 08 Απριλίου 2008

Σημαντικό τουλάχιστον ως προς το αρχικό του σκεπτικό χαρακτήρισε το νέο πρόγραμμα πάταξης της εγκληματικότητας, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κώστας Τζαβάρας, σημειώνοντας παράλληλα, ότι στοχεύει στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας και ειδικότερα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Αναγκαία ωστόσο κρίνεται, η στελέχωση της ΕΛΑΣ που ως γνωστόν αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ηλεία. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, αναμένεται να προχωρήσει η διαδικασία πρόσληψης 2.000 αστυφυλάκων, άλλων τόσων ειδικών φρουρών και 1260 πυροσβεστών.

Η τοποθέτησή τους όπως προσθέτει ο κ. Τζαβάρας, θα πρέπει να γίνει βάσει σχεδιασμού σε περιοχές όπου υπάρχουν διαπιστωμένα πολλαπλά περιστατικά βίας και εγκληματικότητας ενώ θετικό είναι και το γεγονός της προβλεπόμενης συνεργασίας της Αστυνομίας με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αναφέρει τέλος, ότι θα δοθεί έμφαση στον τομέα της πρόληψης και στις συμπεριφορές που αναπτύσσει μερίδα λαθρομεταναστών, οι οποίοι έρχονται σε αντίθεση με το ελληνικό Ποινικό Δίκαιο. Είναι εδώ αξιοσημείωτο, ότι ενώ μειώνεται εντυπωσιακά η παραβατικότητα των Ελλήνων, αυξάνεται αντιστρφως ανάλογα, αυτή των οικονομικών προσφύγων.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet