Κώστας Τζαβάρας: Τώρα να ενεργοποιηθεί και το ελληνικό ταμείο Αλληλεγγύης

Τετάρτη, 09 Απριλίου 2008

Μακάρι τώρα μετά το Ευρωπαϊκό, να έρθει η ώρα της ενεργοποίησης και του ελληνικού ταμείου Αλληλεγγύης, για τους πυρόπληκτους ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της ενίσχυσης και της διευκόλυνσής τους εκεί όπου σήμερα έχει καθυστερήσει επιφέροντας αρκετά προβλήματα...

Με αυτό τον τρόπο σχολίαζει ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κώστας Τζαβάρας την ευχάριστη είδηση της χορήγησης ποσού 90 περίπου εκατομμυρίων ευρώ για τις πυρόπληκτες περιοχές από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο κ. Τζαβάρας, μίλησε ακολούθως για μια πολύ θετική εξέλιξη και πρόσθεσε ότι εφόσον γίνει η εκταμίευση των χρημάτων αυτών θα βοηθήσει την καμένη Ηλεία αφού θα χρησιμοποιηθούν μεταξύ άλλων σε κατηγορίες όπως: παροχή στέγης, αποκατάσταση βασικών υποδομών, καικαθαρισμός δασικών εκτάσεων.

Είπε ακόμη ο κ. Τζαβάρας ότι είναι παρήγορο γεγονός που η Ευρωπαϊκή Ενωση δείχνει την ευαισθητοποίησή της, αντιλαμβάνεται τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν και αποφασίζει την έγκριση του προαναφερόμενου ποσού ενώ σημαντική ήταν η συμβολή της Ελληνικής κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση.

Ωστόσο συμπλήρωσε, τούτο, δεν μπορεί να μας αποτρέψει από τον στόχο, που είναι η όσο το δυνατόν πιο σύντομη ενεργοποίηση του δικού μας Ταμείου Αλληλεγγύης στο οποίο είναι συγκεντρωμένος μεγάλος αριθμός χρημάτων αποκλειστικώς υπέρ των πυρόπληκτων αλλά δυστυχώς παραμένει «εγκλωβισμένος». Η καθυστέρηση της αποδέσμευσης των ποσών του Ταμείου Αλληλεγγύης είναι ήδη υπερβολική κάτι που έχει προκαλέσει ανησυχία και αγανάκτηση, για αυτό και απαιτείται πλέον η άμεση ενεργοποίησή του.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet