Κώστας Τζαβάρας : Αναγκαία η μεγαλύτερη χρηματοδότηση των δήμων

Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2008

Την ανάγκη για παροχή μεγαλύτερων πιστώσεων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση επισήμανε 
ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κώστας Τζαβάρας τονίζοντας ότι αν δεν υπάρχουν οι αντίστοιχοι πόροι πολλά πράγματα στους ΟΤΑ είτε θα υπολειτουργήσουν είτε δεν θα πραγματοποιηθούν καν …

 Οι χρηματοδοτήσεις στον βαθμό που απαιτείται, αλλά και είναι εφικτό να γίνουν από πλευράς Πολιτείας, θα πρέπει να αποδίδονται στο ακέραιο προς τους δήμους –είπε ο κ. Τζαβάρας – ώστε να μπορέσουν και αυτοί να διευκολυνθούν στο έργο τους, και να μην εμφανίζουν οικονομικές δυσλειτουργίες γεγονός που αποτελεί τροχοπέδη στις οποιεσδήποτε διαδικασίες τους.

Ειδικότερα ο βουλευτής της Ν.Δ. προσθέτει οτι τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας είναι θεμιτό και εύλογο να συνεκτιμήσουν σε σχέση με το θέμα αυτό κάποιες παραμέτρους και τα αιτήματα που οι ίδιοι οι ΟΤΑ έχουν θέσει μέσω ΚΕΔΚΕ όπως:

Να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση των μεταφερθεισών αρμοδιοτήτων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να εξασφαλιστεί το κόστος μισθοδοσίας των συμβασιούχων που προσφάτως μονιμοποιήθηκαν και να διασφαλιστεί η παροχή πιστώσεων μέσω ΣΑΤΑ που ως γνωστόν ειναι και ο βασικός πόρος για πολλούς Δήμους μας.

 Οπως σημείωσε ο κ. Τζαβάρας ενόψει και των κινητοποιήσεων που ετοιμάζει η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων με έναν καλόπιστο και ειλικρινή διάλογο μπορεί να βρεθεί η λύση έτσι ώστε η Πολιτεία να ενισχύσει γενναία τους ΟΤΑ και οι τελευταίοι να ανταποκριθούν ανάλογα στις αρμοδιότητες που έχουν ή οφείλουν να εφαρμόσουν...

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet