Κώστας Τζαβάρας: Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι

Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2008

Τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των κτηνοτρόφων επαναφέρει με νέα δήλωσή του, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κώστας Τζαβάρας, με αφορμή και την σημερινή συγκέντρωση που πραγματοποιούν οι αγελαδοτρόφοι στην περιοχή της Γαστούνης.

Ο κ. Τζαβάρας όπως έχει επισημάνει αρκετές φορές στο παρελθόν, ο κλάδος αντιμετωπίζει εράστια προβλήματα για τα οποία η παρέμβαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μόνο ως επιβεβλημένη μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Για μια φορά ακόμη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα του γάλακτος καθώς το πρόβλημα της τιμής παραμένει μεγάλο και άλυτο. Βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα και σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιεί τους κτηνοτρόφους που βλέπουν ότι έτσι δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε καν στα έξοδά τους και γενικότερα στο κόστος.

Αν τούτο συνδυαστεί και με την αύξηση στην τιμή των ζωοτροφών τότε οι κτηνοτρόφοι περιέρχονται σε αδιέξοδο και δικαιολογημένα, ανησυχούν για το μέλλον του κλάδου που δείχνει δυσοίωνο.

Ο κ. Τζαβάρας εκφράζει την συμπαράστασή του στον αγώνα που ξεκινά ο κλάδος και ήδη με επιστολή του προς την ηγεσία των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και Ανάπτυξης ενημερώνει για την σημερινή εικόνα ζητώντας τις ανάλογες παρεμβάσεις.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet