Κώστας Τζαβάρας: Προβλήματα κατολισθήσεων στην Πηνεία

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2008

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή της Πηνείας από τις μεγάλες κατολισθήσεις ανησυχούν δικαιολογημένα τους κατοίκους της περιοχής και θα πρέπει με αποτελεσματικό τρόπο να επιλυθούν με συνεργασία Δήμου και Πολιτείας, για να μην οξυν-θεί περαιτέρω η δύσκολη κατάσταση…

 Αυτό τονίζει ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κώστας Τζαβάρας ο οποίος σύντομα θα επισκεφθεί για μια φορά ακόμη την περιοχή προκειμένου να μιλήσει με εκπροσώπους του Δήμου και τους πολίτες πάνω στα συγκεκριμένα προβλήματα.

Ειδικότερη αναφορά κάνει ο κ. Τζαβάρας για το δημοτικό διαμέρισμα Λάττα αφού κατοικίες του χωριού απειλούνται άμεσα και ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν απο τη συνεχή κατολίσθηση του παρακείμενου βουνού. Η καταστροφή σε πολλά σημεία είναι ήδη ορατή σημειώνει ο κ. Τζαβάρας αφού η κατολίσθηση έχει παρασύρει τα πάντα φθάνοντας μέχρι και το πρώτο σπίτι του χωριού, ενώ έχει προκαλέσει ζημιές στην δεξαμενή του νερού.

Παράλληλα προσθέτει ο κ. Τζαβάρας , ότι έχουν καθυστερήσει σημαντικά οι γεωλόγοι ,τους οποιους ζήτησε ο Δήμος ,αλλά η κατάσταση αναμονής δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα. Χρειάζεται άμεση ενεργοποίηση των αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών προκειμένου να γίνουν οι ανάλογες παρεμβάσεις και να προστατευθούν οι κάτοικοι του προαναφερόμενου δημοτικού διαμερίσματος.

Για το σκοπό αυτό ο κ. Τζαβάρας θα στείλει άμεσα έγγραφα προς το ΥΠΕΧΩΔΕ και την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος εκθέτοντας τον υπαρκτό κίνδυνο στην περιοχή της Πηνείας.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet