Κώστας Τζαβάρας: Ζωοτροφές και υποδομές άμεση προτεραιότητα για τους κτηνοτρόφους

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2008
Η δημιουργία κτηνοτροφικών ζωνών και κτηνοτροφικών πάρκων σε συγκεκριμένους χώρους των ορεινών μας δήμων και τα κίνητρα για την καλλιέργεια αγρών με κτηνοτροφικά φυτά, είναι ορισμένες από τις προτάσεις που θα πρέπει να εξετάσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντός, λαμβά νοντας το σχετικό υπόμνημα από την ημερίδα που διοργάνωσαν οι δήμοι Ανδρίτσαινας, Αλιφείρας και Φιγαλείας.

Τα ανωτέρω δήλωσε  ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας τονίζοντας παράλληλα τη σπουδαιότητα της ημερίδας αυτής τόσο από πλευράς διαπίστωσης και καταγραφής των σημερινών προβλημάτων όσο και από πλευράς διαμόρφωσης προτάσεων που θα μπορούσαν να ανα πτύξουν αποτελεσματικά τον κτηνοτροφικό «πληγωμένο» από τις πυρκαγιές τομέα.

Είναι γεγονός, είπε ο κ. Τζαβάρας, ότι αποθήκες ζωοτροφών και γενικότερα υποδομές σταβλικών εγκαταστάσεων, έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ενώ έχει ήδη επέλθει μεγάλη συρρίκνωση του εισοδήματος των κτηνοτρόφων που παραλλήλως έχουν να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες τιμές στις ζωοτροφές ταυτόχρονα με τις μειωμένες τιμές γάλακτος.

Στο μεταξύ ο βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρθηκε σε μια σειρά και από άλλες προτάσεις, όπως η επιπλέον οικονομική ενίσχυση κτηνοτρόφων, η παράταση χορήγησης ζωοτροφών για μεγάλο ακόμη χρονικό διάστημα ,όπως και η δωρεάν διανομή σπόρων, λιπασμάτων κ.λπ.

Πέραν αυτών, ο κ. Τζαβάρας, απέδωσε πολύ μεγάλη σημασία στη δημιουργία κτηνοτροφικού συνεταιρισμού με μέλη από τις ορεινές αυτές περιοχές, με στόχο επιπροσθέτως την παραγωγή τοπικού προϊόντος με ονομασία προέλευσης κάτι που θα έχει μελλοντικά θετικά οικονομικά αποτελέσματα για τους κτηνοτρόφους μας.

Πάντως, σε πρώτη φάση και σε άμεση προτεραιότητα θα πρέπει να μπει το θέμα της έλλειψης των βοσκοτόπων αφού έχουν καεί, ενώ τώρα απαγορεύεται η βόσκηση στις υπό αναγέννηση δασικές εκτάσεις.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet