Κώστας Τζαβάρας: Για τις υψηλές τιμές των λιπασμάτων

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2008

Το πρόβλημα με τις υψηλές τιμές των λιπασμάτων επισημαίνει με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κώστας Τζαβάρας. Η εξέλιξη στις τιμές πολύ βασικών λιπασμάτων που χρησιμοποιούνται σταθερά και από τους Ηλείους αγρότες δεν είναι ικανοποιητική, όπως τονίζει ο κ. Τζαβάρας.

Το αντίθετο μάλιστα εμφανίζει ήδη σημαντική αυξητική πορεία με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να πωλούνται ήδη στην αγορά ακριβότερα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Κατόπιν τούτου, ο βουλευτής κ. Τζαβάρας   . ζητά την χρήση του σχετικού ευρωπαϊκού κανονισμού βάσει του οποίου μπορεί να υπάρξει έστω και μικρή καταβολή ενίσχυσης με αποκλειστικό σκοπό την αντιμετώπιση της αύξησης στις τιμές των λιπασμάτων.

Ωατόσο επισημαίνει  ο κ. Τζαβάρας, ότι σήμερα οι αγρότες μας, μετά και από τις καταστρεπτικές πυρκαγιές του περασμένου  καλοκαιριού στην Ηλεία, περνούν μια εξαιρετικώς δύσκολη περίοδο. Τούτο,αν συνδυαστεί με τις μικρές δυνατότητές τους αλλά και με το υψηλό κόστος για την καλλιέργεια μέρος του οποίου οφείλεται στις αγορές λιπασμάτων, τότε κα-ταλαβαίνουμε και τη δύσκολη οικονομική θέση που βρίσκονται.

 Καλό θα ήταν -τονίζει στην επιστόλή του  ο κ. Τζαβάρας -λοιπόν του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, να εξετάσει την ανωτέρω περίπτωση ώστε να βοηθήσει το δεινοπαθούντα αγροτικό μας πληθυσμό.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet