Κώστας Τζαβάρας: Αναζήτηση χρηματοδότησης εκδηλώσεων Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας,

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008

Την εξεύρεση τρόπου χρηματοδότησης του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για τις εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, ζητά ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας μετά από την αρνητική εξέλιξη που είχε το θέμα από το υπουργείο Πολιτισμού.

Είναι γνωστό – επισημαίνει ο κ. Τζα- βάρας – ότι ο Δήμος της Ολυμπίας είναι από τους ΟΤΑ που δεν διαθέτει την οικονομική δυνατότητα να πραγματοποιήσει με δική του πρωτοβουλία τέτοιες εκδηλώσεις παγκόσμιας εμβέλειας. Εξάλλου πάντα κατά το παρελθόν, είχε χρηματοδοτηθεί από την Πολιτεία στο πλαίσιο της Αφής με διαφορετικές πιστώσεις, κάτι που θεωρείται πολύ φυσικό και αναγκαίο για να έχει η Ολυμπία και γενικότερα η Ηλεία τον ξεχωριστό τους ρόλο στη διοργάνωση της Αφής.

Το ζήτημα λοιπόν – τόνισε ο βουλευ- τής της Ν.Δ. – θα πρέπει να αντιμετωπισθεί σε κεντρικό επίπεδο και αν δεν υπάρχει δυνατότητα στην παρούσα φάση από το υπουργείο Πολιτισμού να αναζητηθούν λύσεις από άλλους λογαριασμούς, ώστε να μη μείνει η Αρχ. Ολυμπία εκτεθειμένη μπροστά στις εκδηλώσεις της Αφής.

Αλλωστε σε μια περίοδο που η περιοχή δοκιμάστηκε και καταστράφηκε σημαντικά από τις πυρκαγιές θα ήταν τουλάχιστον άδικο να μείνει χωρίς χρηματοδοτήσεις και κατ’ επέκταση χωρίς τις αντάξιες εκδηλώσεις, που απαιτεί η Ολυμπιακή Φλόγα. Ρύθμιση χρεών επιχειρήσεων

Στο μεταξύ ο κ. Τζαβάρας, ο οποίος συμμετείχε χθες μαζί με άλλους βουλευτές στη σύσκεψη για τα θέματα των πυρόπληκτων περιοχών υπό τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη δήλωσε ότι αποφασίστηκε η αύξηση του ορίου για την ρύθμιση χρεών των επιχειρήσεων σε 150.000 ευρώ.

Μέχρι τώρα η ρύθμιση ήταν στα 100.000 ευρώ, όμως μετά και από τα αιτήματα που είχαν υποβληθεί από τον επαγγελματικό κόσμο κρίθηκε σκόπιμη η ανωτέρω αύξηση που πιστεύω ότι θα βοηθήσει αρκετά τους πυρόπληκτους επιχειρηματίες δήλωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρόσθεσε:

«Η σύσκεψη ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη και μας έδωσε την ευκαιρία να θέσουμε ζητήματα που αφορούσαν στην περαιτέρω διευκόλυνση και οικονομική ανακούφιση των πυροπαθών και θέματα σε σχέση με την επίσπευση στην εφαρμογή των μέτρων που ήδη έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Για το σκοπό αυτό άλλωστε, θα γίνει συνάντηση και με τον Πρόεδρο του Ταμείου Αλληλεγγύης κ. Μολυβιάτη , όπως και με το Δκτή της ΑΤΕ κ. Μηλιάκο για τη δανειοδότηση με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου των πληγέντων

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet