ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ:Το πρόγραμμα Leader στηρίζει την ελληνική Περιφέρεια

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2007

Το πρόγραμμα Leader μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την Ηλεία και να δημιουργήσει αναπτυξιακή προοπτική στην ύπαιθρό μας, που χρειάζεται πραγματική στήριξη μέσα από την αξιοποίηση τέτοιων κοινοτικών προγραμμάτων  ,τόνισε  ο βουλευτής της Ν.Δ Κώστας Τζαβάρας . Σημείωσε στη συνέχεια ότι θα πρέπει να γίνει η εκμετάλλευση της ευκαιρίας αυτής κατά τον καλύτερο τρόπο, αφού και η βούληση της πολιτείας είναι  οι πιστώσεις να δοθούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία προς την Ελληνική Περιφέρεια.


Ο κ. Τζαβάρας πρόσθεσε ότι αποτελεί αταλάντευτη δέσμευση της κυβέρνησης η ανάπτυξη της υπαίθρου και το ενδιαφέρον σε μια τέτοια κατεύθυνση, είναι δεδομένο. Έτσι, το Leader γίνεται μοχλός μιας σημαντικής προσπάθειας που ωστόσο εκτός των άλλων, απαιτεί το ζητούμενο της συνεργασίας και της έμπνευσης στην πραγματοποίηση πρωτοβουλιών από τους τοπικούς φορείς.


Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η Ηλεία, έχει περισσότερη τώρα ανάγκη τις δράσεις του ανωτέρω προγράμματος μετά τα όσα έχει υποστεί από τις φωτιές. Οι πυρόπληκτες περιοχές πρέπει να μπουν στο επίκεντρο του Leader και να τύχουν της ανάλογης προσοχής στην εφαρμογή των υποπρογραμμάτων για να βοηθηθούν και μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet