Κώστας Τζαβάρας: Ευνοϊκή ρύθμιση ανοικοδόμησης και ο φορέας αποκατάστασης πυροπλήκτων

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2007

Την ιδιαίτερη ικανοποίηση του εκφράζει ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας σχετικά με την Κυβερνητική απόφαση που αφορά την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων κτιρίων στις πυρόπληκτες περιοχές . Πρόκειται για απόφαση με πολλές ευνοϊκές ρυθμίσεις που θα βοηθήσουν καθοριστικά στην προσπάθεια των πυρόπληκτων πολιτών , να ξανακτίσουν τα σπίτια τους και να ανασυγκροτήσουν τις περιουσίες τους και να επαναλειτουργήσουν οι επιχειρήσεις που υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Η απόφαση αυτή εκτός από την  ουσιαστική  αντιμετώπιση του προβλήματος αποκατάστασης των πληγέντων  , που αποτελεί  άμεση ανάγκη για τους κατοίκους αυτών των περιοχών , πάράλληλα είναι θα βοηθήσει και το γενικότερο οικιστικό περιβάλλον στις περιοχές που επλήγησαν από τη φωτιά ,αφού προβλέπονται όροι και προϋποθέσεις ανοικοδόμησης με αισθητική και κανόνες πραγματικής βελτίωσης στις κατοικίες.

Ακόμη επισημαίνει ο κ. Τζαβάρας την ανάγκη να λειτουργήσει γρήγορα πλέον η υπηρεσία το Τομέα Αποκατάστασης Πυρόπληκτων ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους πληγέντες να προχωρήσουν άμεσα στη διαδικασία η απαιτείται προς εξασφάλιση της δωρεάν ενίσχυσης από το κράτος και  προς αυτή την κατεύθυνση θα υπάρξει μέριμνα και παρέμβαση  , τονίζει ο κ. Τζαβάρας  για την άμεση  και αποτελεσματική  λειτουργία του φορέα Αποκατάστασης Πυρόπληκτων.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet