Κώστας Τζαβαρας: Προώθηση σημαντικών θεμάτων του Νοσοκομείου Πύργου

Κυριακή, 07 Οκτωβρίου 2007

Τα σημαντικα ζητήματα που απασχολούν σήμερα το Νοσοκομείο Πύργου συζήτησε ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κώστας Τζαβαρας στο πλαίσιο  των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε θεσμούς με κομβική σημασία ,για την τοπική κοινωνία και τους πολίτες της.

Ετσι μετά από συνεργασία που είχε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου κ. Αντώνη Λευτάκη , ιεράρχησε ορισμένες από τις εκκρεμότητες για να προωθηθούν άμεσα ,κατόπιν  δικών του στη συνέχεια επισκέψεων στο  Υπουργείο υγείας , ΔΕΠΑΝΟΜ και άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Ειδικότερα , διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά το πρόβλημα της πληρωμής των εφημεριών του νοσηλευτικού προσωπικού κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα για την πλήρη κάλυψη του Νοσηλευτικού ιδρύματος . Στην ίδια κατεύθυνση, θα πρέπει να αντιμετωπισθεί και το θέμα της εξεύρεσης πιστώσεων για την κάλυψη των υπερωριών του προσωπικού.

Τονίστηκε ακόμη η ανάγκη για  μια επιπλέον θέση καρδιολόγου – Επιμελητή Β΄ ενώ αναφέρθηκε και το θέμα της επισκεύης του Κέντρου Υγείας που υπέστη ζημιές στην Αρχαία Ολυμπία από τις πυρκαγιές. Ενώ συζητήθηκε και η ενίσχυση σε προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ανδρίτσαινας που εμφανιζεται τον τελευταίο καιρό αποδυναμωμένο .

                                                                 ΕΚΑΒ – ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ
Δυο ζητήματα εξάλλου που τίθενται σε προτεραιότητα διεκδίκησης από τον κ. Τζαβάρα είναι αυτά του ΚΑΒ και του ελικοδρομίου . Το ΕΚΑΒ θα πρέπει πλέον να μετατραπεί σε ΕΚΑΒ να λειτουργήσει αυτόνομα με πληρώματα και ασθενοφόρα που θα μπορούν να ανταποκριθούν στις σημερινές ανάγκες του Νομού. Για το ίδιο θέμα έχει δεσμευτεί πρόσφατα και ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος γι αυτό και εκτιμάται ότι δεν θα καθυστερήσει η υλοποίηση του.

Για το ζήτημα του ελικοδρομίου θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει είπε ο βουλευτής της Ν.Δ αλλά έχει μείνει στα χαρτια΄λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε η κατασκευάστρια εταιρία . Έτσι θα πρέπει να προχωρήσουμε στην απεμπλοκή του θέματος για να ξεκινήσει και αυτό το έργο.

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet