Κώστας Τζαβάρας : Συνάντηση με τους ετεροδημότες της Αθήνας στο Ξεν. ΕΣΠΕΡΙΑ την 9/9/07

Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2007

Υστερα από τα τελευταία τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Ηλεία από τις πυρκαγιές που προκλήθηκαν και στάθηκαν αιτία να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες Ηλείοι συνάνθρωποι μας , ανάμεσα τους και παιδιά , είναι δύσκολο να πει κανείς , η ζωή συνεχίζεται  επισήμανε  ο Κώστας Τζαβάρας αναφερόμενος στις διαδικασίες των πολιτικών συγκεντρώσεων και πολιτικών ομιλιών .

Είναι πράγματι δύσκολο συνέχισε ο κ. Τζαβάρας ,κάτω από το βαρύ αυτό κλίμα , όπου παντού κυριαρχεί πόνος και οδύνη να μιλάει κανείς για πολιτική , όταν δεκάδες συγγενείς και φίλοι των θυμάτων κλαίνε τους δικούς τους ανθρώπους, όταν ολόκληρη η Ηλειακή κοινωνία πενθεί με το δικό της τρόπο το δράμα και τον πόνο αυτών των ανθρώπων .

Κάτω από αυτές τις συνθήκες , καλείται ο κ. Τζαβάρας να συναντηθεί με τους συμπατριώτες μας της Αθήνας, αναλύοντας τις καταστάσεις   που βιώνουν οι κάτοικοι  εδώ στην  Ηλεία. Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις θα μεταφέρει τα γεγονότα  στους Ηλείους ετεροδημότες , την Κυριακή το βράδυ 9 Σεπτεμβρίου στις 20:00 ώρα στο Ξενοδοχείο ΕΣΠΕΡΙΑ οδός Σταδίου 22 στην Αθήνα ,περιγράφοντας  το κλίμα  και την εικόνα της καταστροφής που προκλήθηκε στην γενέτειρα τους την Ηλεία.

Στη μνήμη αυτών των ανθρώπων , στην αυτοθυσία των πυροσβεστών που έδωσαν άνιση μάχη με τις φλόγες για να γλιτώσουν τους συνανθρώπους τους ,στη μνήμη της τραγικής μάνας και των τεσσάρων παιδιών  της, καθώς και στους άλλους συνανθρώπους μας που χάθηκαν , θέλω να αφιερώσω αυτή την εκδήλωση επαφής με τους συμπατριώτες μας Ηλείους της Αθήνας είπε  ο κ. Τζαβάρας .

Θέλω πραγματικά να συναισθανθούν όλοι οι ετεροδημότες της Ηλείας , το μέγεθος του δράματος και της αγωνίας που βίωσαν οι κάτοικοι ,τις δύσκολες ώρες που πραγματικά περνάνε και σήμερα  εκατοντάδες οικογένειες. Αναμφίβολα πρόκειται για μια μεγάλης κλίμακας καταστροφή που καταφανώς υπερβαίνει το συνηθισμένο μέγεθος των πυρκαγιών που τις τελευταίες δεκαετίες εκδηλώθηκαν στην Ηλεία.

Θέλω  όμως να  μετάφέρω ακόμη στους ετεροδημότες μας ,ότι σε όλη αυτή τη δοκιμασία  που έζησαν οι συμπολίτες μας ,δεν ηταν μόνοι τους μπροστα στην άνιση μάχη που έδειναν με τις φλόγες  , δεν ήταν μόνοι όταν  το μέγεθος του κινδύνου που προέκυψε από τις πυρκαγιές ήταν τόσο μεγάλο ώστε να χαρακτηρίζεται από ασυμμετρία σε σχέση με τα διαθέσιμα μέσα πυρόσβεσης. Από την πρώτη κιόλας στιγμή της τραγωδίας  τρέξαμε και παραμείναμε κοντά τους  .Στεκόμαστε και θα σταθούμε για πάντα δίπλα τους .

Ομως αυτή την  ώρα της συνεχιζόμενης κρίσης προέχει η επούλωση των πληγών που έχουν υποστεί  εκατοντάδες συμπολίτες μας.  Πρέπει ο καθένας  από εμάς τους πολιτικούς που σε λίγες ημέρες θα διεκδικήσει την  εκπροσώπιση του Ηλειακού λαού  στο Ελληνικό κοινουβούλιο να αγωνιστεί  με υπευθυνότητα ,για την ανάκαμψη της δοκιμαζόμενης Ηλειακής κοινωνίας . 

 Εγώ προσωπικα είπε ο κ. Τζαβάρας   βρίσκομαι στην αφετηρία ενός ασυμβίβαστου προσωπικού αγώνα ,για να  συμβάλω στην ανακούφιση αυτων των ανθρώπων και την ολοκλήρωση  των μεγάλων έργων υποδομής που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την αναγέννηση και την αναμόρφωση της  Ηλειακής  γής".

Facebook Twitter Flickr Youtube Rss
Created by e-dinet